Vsak dan zase naredite vsaj eno prijazno dejanje

Magazin 27. Feb 202208:00 0 komentarjev
ženska
Profimedia

Ste prijazni do najpomembnejše osebe? Če boste prijazni do sebe, boste odsevali pozitivno energijo in okrepili samopodobo.

Kadar se ujamete v začarani krog negativnih misli ter na sebi vidite le napake in slabe plati, naredite zase nekaj prijaznega. Zelo si boste hvaležni, ko bo odnos do vas samih začel cveteti in se bodo posledično izboljševali tudi odnosi z drugimi.

Kaj lahko prijaznega naredite zase? Imamo nekaj predlogov:

Vzemite si čas za to, kar imate radi

Kaj vas sprošča, nasmeji, zaposli za več ur, neizmerno pritegne? In še pomembneje, zakaj si za to ne vzamete časa? Imate pač veliko obveznosti, kajne? To ni ravno dober izgovor. Če želite imeti do sebe prijaznejši odnos, si vsak teden na urniku rezervirajte tudi čas, ko boste lahko počeli, kar vas veseli. Če boste srečni in zadovoljni, se boste lažje soočali z vsakdanjim stresom in boste lahko na voljo vsem, ki vas potrebujejo. Saj veste, nihče ni odgovoren za vašo srečo, zanjo morate poskrbeti sami.

Zahvalite se sebi

Ste se kdaj že zahvalili samemu sebi za karkoli? Pa bi se lahko, posebno če se premalo cenite. Lahko se zahvalite svojemu telesu, ker zmore vse napore čez dan, ali sebi, ker ste že zvečer pripravili vse stvari in zjutraj zato imeli mirno jutro. Zahvalite se sebi, ko dosežete kaj velikega, in tudi kadar dosežete majhen cilj, ki ga poznate le vi.

Lahko začnete pisati tudi dnevnik hvaležnosti, ki vam bo prišel prav ob dnevih, ko se boste počutili slabo ali nemotivirano in se bo zdelo, da naredite vse narobe. Včasih potrebujete spodbudo prav od sebe.

Postavite mejo pri družbenih omrežjih

Hočete ali ne, se boste kmalu začeli primerjati z osebami, ki jim sledite na družbenih omrežjih. Meje resničnega se zabrišejo in vsi se lahko zdijo popolni, srečni, urejeni … Tu se začne nesramnost do samega sebe. Očitno samo vam ni uspelo izgubiti tistih nekaj odvečnih kilogramov. Vaši otroci so edini, ki povzročajo težave. Zakaj se ne morete spraviti v telovadnico petkrat na teden kot vsi drugi?

Vse zgornje trditve seveda ne držijo, to je le neresnični vtis, ki nam ga vcepijo ljudje na družbenih omrežjih. Bodite prijazni do sebe in omejite čas, ki ga preživljate tam in ob druženjih ne uporabljate telefona. Tako bo vaše življenje dovolj zanimivo, da ne boste potrebovali niti pogrešali virtualnega življenja.

Posvetite pozornost vašemu kosmatincu

Če imate hišnega ljubljenčka, je to odličen način, da hkrati poskrbite tako zase kot zanj. Vesel bo vse dodatne pozornosti, s katero ga boste zasipali. Če imate psa, se z njim odpravite na daljši sprehod in spočijte svoje možgane ter izboljšajte razpoloženje.

Ukvarjanje z ljubljenčkom je odličen pobeg od stresa, živali pa so tudi najbolj nesebični prijatelji – vedno so tu, ko jih potrebujete, ne obsojajo in pogosto začutijo, kdaj imate slab dan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!