Yellowstone Kevina Costnerja najbolj gledana serija, o kateri ne govorijo vsi

Magazin 16. Nov 202209:00
Kevin Costner
Profimedia

Yellowstone, v kateri ima glavno vlogo Kevin Costner, je ena od tistih skrivnosti televizijskega posla – serija, ki ima veliko gledanost, vendar ne vedno tudi veliko spoštovanja in pozornosti. To dinamiko je lani povzel naslov Vanity Faira: "Yellowstone, najbolj gledana oddaja, o kateri ne govorijo vsi."

Uspeh pri gledalcih je običajno najboljše maščevanje, tudi če ni nominacij za nagrado emmy. A nova sezona serije Paramount Network kljub temu posega po tem, kar se zdi nekoliko bolj relevantno, z ostrejšim zasukom v politiko, skupaj z vsemi dejanji Johna Duttona, glavnega junaka, ki ga igra Kevin Costner, in njegovega obsežnega ranča.  Seveda je politika Montane del serije že od začetka. Vendar je Dutton v zadnji sezoni vrgel svoj klobuk v boj za guvernerja ter se postavil v položaj, ki ga nikoli ni imel v načrtu.

Yellowstone, ki že velja za sodoben vestern, se nikoli ne oddalji od svojih kavbojskih korenin in Dutton jasno izraža svoje sume o interesih velemest in bogatih popotnikih, ki želijo Montano in njene neokrnjene gore spremeniti v igrišče. Dejansko Dutton v politiko vnaša enake molčeče, a oblikovane vrednote kot v posel in ravnanje s svojo družino, pri čemer odkrito pravi: “Borim se za to, kar je prav. Pravzaprav mi je vseeno, kdo to podpira.” V seriji je seveda veliko več kot to, toda ta nova vloga Duttona kot neke vrste načelnega javnega uradnika brez neumnosti, za katerega bi skoraj vsakdo upal, da bo na volitvah, ne glede na politične preference, bi lahko pomagala razlikovati najnovejšo oddajo od Paramountovih napadov spinoffov, povezanih z njim. Poleg filma 1883, ki je bil predstavljen lani s Samom Elliottom v glavni vlogi, bo decembra na Paramount+ premierno prikazan še 1923 s Harrisonom Fordom in Helen Mirren. Vse to so prezgodbe Yellowstona, ki jih gledalci obožujejo.

Yellowstonov patriarh Taylor Sheridan stoji tudi za drugo novo serijo Paramount+, ki se dogaja v osrčju, Tulsa King, v kateri nastopa še ena veteranska filmska legenda, Sylvester Stallone, ki igra newyorškega mafijca, izgnanega v Oklahomo, potem ko je zapustil zapor. Torej, lokalna politika se vrača na male zaslone in osvaja gledalce.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.