Ker je preko meje popravil avto, je Hrvat dobil skoraj 500 evrov kazni

Magazin 16. Mar 202318:57
Mejni prehod Dragonja
Fotografija je simbolična. (foto: BOBO)

Hrvaški spletni portal je delil zgodbo voznika, ki so ga cariniki oglobili, ker je čez bosansko-hrvaško mejo peljal avtomobilske dele. A teh ni vozil skrivoma, temveč na precej vidnem mestu – bili so namreč že vgrajeni v njegov avtomobil. Ta se je Hrvatu namreč v Bosni in Hercegovini pokvaril, moški pa je dal avto popraviti nevede, da ga bodo na meji za to kaznovali.

Državljan Hrvaške je za konec tedna obiskal Bosno in Hercegovino, kjer se mu je pokvaril avtomobil. Ker je šlo za veliko okvaro, vožnje ni mogel nadaljevati in je moral svoje vozilo popraviti, piše hrvaški portal Gpmaljevac.com.

“Ko sem prišel na mejo, sem cariniku povedal, da nimam nič za prijaviti, ker res nisem imel ničesar. A carinik je našel račun za popravilo vozila, ki ga nisem skrival. Nisem vedel, da je velik carinski prekršek popraviti avto, da lahko nadaljuješ svojo pot. In potem se začne ‘igra’, kot da vozim mamila, ne pa vgrajenih avtodelov, ki so že rabljeni,” je svojo izkušnjo opisal nezadovoljni voznik.

Kot je navedeno v prekrškovnem nalogu, je voznik kriv tega, da za vgrajene avtomobilske dele ni vložil carinske deklaracije.

“Tako sem bil kaznovan, ker po njihovem, kot kaže, tihotapim že vgrajene avtodele. Kazen je znašala 481 evrov s stroški,” je še povedal voznik.

Kot poroča Tportal, voznik meni, da je kazen neupravičena in jo bo zato izpodbijal s tožbo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.