Za obisk Benetk bo treba plačati vstopnino: kdaj in koliko bo ta znašala?

Magazin 23. Nov 202317:09 0 komentarjev
PROFIMEDIA

V Benetkah bodo prihodnje leto dnevnim obiskovalcem začeli zaračunavati vstopnino. Obiskovalci bodo morali ob obisku plačati pet evrov, vendar pa le v določenem obdobju.

Dnevni obiskovalci Benetk bodo morali od 25. aprila prihodnje leto na določene dni plačati pet evrov vstopnine, so sporočile mestne oblasti. Že septembra se je mestni svet strinjal glede poskusnega plačevanja vstopnin, sedaj pa so objavili tudi koledar, kdaj bodo zaračunavali vstopnino.

#related-news_0

Mestne oblasti so se odločile, da bodo morali dnevni obiskovali plačati pet evrov vstopnine od 25. aprila do 5. maja ter vse konce tednov do sredine julija, izjema bosta 2. in 3. junij. Skupno bodo vstopnino za ogled mesta na vodi zaračunavali 29 dni. Te datume so določili, ker so to dnevi, ko so Benetke še posebej polne obiskovalcev.

Spletna platforma za rezervacijo vstopnic bo začela delovati 16. januarja. Pristojni bodo po 29. aprilu naključno preverjali obiskovalce, ali so plačali vstopnino. Dodatno bodo namestili tudi posebna vstopna vrata. Kdor ne bo imel pri sebi vstopnice, ga bo doletela globa v višini med 50 in 300 evri. V beneško mestno blagajno naj bi z vstopninami v poskusnem obdobju predvidoma nateklo 1,5 milijona evrov letno.

Oblasti v eni najbolj priljubljeni turističnih destinacij v Italiji so leta razpravljale, kako najbolje upravljati milijone obiskovalcev, ki se zgrinjajo v Benetke, med drugim najbolj prepoznavnih po Trgu svetega Marka, mostu Rialto in neštetih kanalih. Uvedbo vstopnin so že večkrat preložili zaradi skrbi, da bi lahko vplivale na prihodke od turizma in omejile svobodo gibanja. Oblasti so septembra le potrdila poskusno uvedbo vstopnine.

Vstopnine bodo med drugim oproščeni prebivalci italijanske dežele Benečija (Veneto), tisti, ki v Benetkah študirajo ali delajo ali so bili tam rojeni, turisti, ki bodo v mestu prenočili, ter otroci do 14. leta starosti.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!