Zakaj bi morali večkrat sami na sprehod v naravo

Magazin 10. Okt 202121:35
Sprehod
Profimedia

Pohajanje v družbi ima svoje prednosti in užitke, a včasih potrebujemo pot in razgled samo zase. 

Kam jo mahniti sami? Presodite svoje sposobnosti.

To ne pomeni, da greste kar takoj sami na Triglav, lahko pa se odpravite le na lahkoten sprehod v bližnji gozd.

Na pohod v naravo sami … Zakaj?

1. Končno čas samo za vas

Imeli boste na voljo ves čas in prostor, da med hojo razmišljate le o sebi. In med hojo, pravijo, se misli še posebej bistrijo. Ni se vam treba ukvarjati z besedam in mislimi drugih, to je čas za vas. Nastavite telefon na način letenja, morda vzemite s seboj blok ali najljubšo knjigo, če želite. Razmislite o svojem življenju, o svojih uresničenih in še neuresničenih željah in ciljih.

V dnevnem kaosu in hitenju nimamo časa slišati sebe in svojih želja, to je vaša priložnost, da se spet povežete s sabo. Ste ves teden zadrževali jok? Privoščite se ga. Prav tako boste lažje sprejeli pomembne odločitve v življenju, če jih boste premislili v miru narave in sami s seboj.

2. Postali boste bolj pozorni

Ko ste sami, lahko zares pozorno opazujete svet okoli sebe – občudujte cvetlice, drevesa, potok, ptice in nebo. Vdihnite zrak in bodite hvaležni za lepote tega življenja.

3. Premostili boste svoje strahove

Vam pohajanje v samoti pomeni izziv, ki ga raje ne bi sprejeli? Toliko bolje, premaknite svoje meje! Najboljši občutek je, ko premagate strahove. Vaša osebna moč se bo okrepila, naučili se boste samozaupanja in samostojnosti. Če ne zaupate sebi in se ne počutite dobro, ko ste sami s seboj, ne boste nikoli zares zaupali drugim. Zadnje vam bo izredno pomagalo tudi pri izzivih v vsakdanjem življenju.

4. Sami boste svoj gospodar

Si želite odmora? Si želite nazaj? Bi šli raje po drugi poti? V redu. Bi jedli? Prav. Ko ste sami s seboj, vam ni treba sklepati kompromisov ali se prilagajati. Uživajte po svoje.

5. Tišina je zlato

Vsak potrebuje svojo dozo tišine, tudi najbolj družabni ljudje. Samo bitje vašega srca, šelestenje listja in ptičje petje. Res je, kar pravijo: le v tišini in miru lahko slišite sebe.