Zakaj se je Javier Bardem bal zaljubiti v Penelope Cruz?

Magazin 13. Jan 202217:15
Javier Bardem, Penelope Cruz
Profimedia

Danes sta Javier Bardem in Penelope Cruz eden od najbolj trdnih parov v svetu filma. Skoraj pa ne bi bilo tako, če bi prevladal strah …

Zagotovo eden od najbolj skladnih parov v filmskem svetu sta španska igralca Javier Bardem (52) in Penelope Cruz (47). Nekoč so ju primerjali z Brad Pittom (58) in Angelino Jolie (47), ko sta bila ta dva še par, seveda. Čeprav sta Španca oba zelo temperamentna in odprta človeka, strogo ločujeta poslovno življenje od zasebnega. Najverjetneje je tu tudi ključ njune sreče. Začetek njune zgodbe sega v leto 2007, ko sta oba dobila vlogo v filmu Woodyja Allena Vicky Cristina Barcelona oz. Ljubezen v Barceloni. Javier pa priznava, da ga je bilo ljubezni strah.

Javier Bardem
Profimedia

Čeprav je bila Penelope Javierju takoj zelo všeč, je vseeno nekoliko okleval glede njune zveze. Igralka ima namreč zelo izrazit temperament in spremenljivo razpoloženje. Zato ni vedel, ali bi njuna zveza lahko delovala, kajti ni si znal odgovoriti na vprašanje, ali bo lahko prenašal njeno obnašanje. Takrat so najprej namigovali, da se je igralec zagrel za soigralko Scarlett Johansson, ki je prav tako imela eno od glavnih vlog v omenjenem filmu. A resnica je bila povsem drugačna. Ko so se kamere ugasnile, se je ljubezenska zgodba razvijala med Penelope in Javierjem.

Scarlet Johansson
Profimedia

To je postalo jasno že čez nekaj mesecev, ko so ju fotografi ujeli, kako se poljubljata na plažah. Penelope je sicer zatrjevala, da se je ljubezen med njima rodila šele po koncu snemanja, a to je zagotavljala tudi, ko je začela hoditi s Tomom Cruisem (59), s katerim je igrala v filmu Vanilla Sky, in Matthewom McConaugheyjem (52), s katerim je igrala v filmu Sahara.

Penelope Cruz, Tom Cruise
Profimedia

”Nikoli se nisem zaljubila v nekoga, s katerim sem tisti hip delala,” je svoje čase zatrjevala Penelope. ”Dogajati se je začelo, ko so se kamere že ugasnile.  Če se nekaj začne kot prijateljstvo, se lahko čez nekaj mesecev spremeni v kaj več. Tega ne moreš nikoli vedeti. To je ta skrivnostnost, tega ne moreš načrtovati.”

Javier Bardem, Penelope Cruz
Profimedia

Leta 2010 sta igralca usodni da dahnila na skrivnem obredu na Bahamih, na zasebnem otoku, ki je v lasti igralca Johnnyja Deppa. Dva meseca zatem pa je odjeknila vest, da Penelope pričakuje prvega otroka, sina Lea (10). Še dve leti pozneje je rodila hčerko Luno (8).

Ko je postala mama, je Penelope spremenila dinamiko svojega življenja. Odločila se je namreč, da bo na leto posnela le en film, da bi tako imela več časa za družino. ”Ko mi ponudijo nov projekt, najprej vprašam za termin snemanja in lokacijo, šele nato se spravim k vsebini,” pravi Penelope, ki noče biti dolgo odsotna od soproga in otrok.

Oba pravita, da sta njuna največja sreča otroka, ki ju poskušata vzgajati daleč stran od blišča Hollywooda. Tudi njunih fotografij tako rekoč ni mogoče videti nikjer, saj si želita, da odrasteta v normalna odrasla človeka brez pečata, da sta njuna starša slavna. ”Dejstvo, da sem jaz oče dveh malih bitij, ne daje nikomur pravice, da vstopa v njun svet in v našo zasebnost,” je odločen Javier.

”Otroka  vesta, da snemava filme, a mislim, da ne vesta prav dobro, kako slavna sva.” V njunem domu ni nič takega, kar bi kazalo na to, da sta Penelope in Javier igralca, in to svetovno znana. ”Nama to res ni pomembno. Rada imava povsem navadno življenje, kakršno živijo tisti, ki niso slavni,” pravi Penelope, ki je skupaj s soprogom posnela devet filmov.