Zelo jih je presenetilo, ko so odkrili, kaj je v pitonu (VIDEO)

Magazin 11. Nov 202316:30 0 komentarjev
Posnetek pitona
Foto: Rainmaker1973/TWITTER

Strokovnjaki floridskega nacionalnega parka so opazili, da je trup burmanskega pitona nenavadno nabrekel. Precizno so zarezali vanj in ugotovili, kaj je velikan med kačami skrival v svojem želodcu.

Po družbenih omrežjih je znova zakrožil video burmanskega pitona, iz katerega so presenečeni strokovnjaki floridskega nacionalnega parka Everglades izvlekli ogromnega aligatorja.  Na posnetku vidimo, kako sprva ocenjujejo nenavadno nabreknjen trup želodca, nato pa zarežejo vanj. Iz želodca zatem izvlečejo dober meter in pol velikega aligatorja.

Kdo sploh so burmanski pitoni?

Burmanski piton velja za eno največjih kač na svetu. To pa ne odvrne navdušencev nad kačami. To vrsto kač, ki je ubogljive narave, ima nemalo ljudi v svojih stanovanjih kot hišne ljubljenčke. V dolžino lahko zrastejo do 7 metrov, tehtajo do 90 kilogramov, na National Geographicu pa obseg njihovega trupla primerjajo s telefonskim drogom.

Ko so mladi ta vrsta pitonov več časa preživi na drevesih kot na tleh. Kasneje, ko odrastejo, jih njihova teža in velikost pri plezanju ovira, zato živijo na tleh. Burmanski pitoni so tudi spretni plavalci, pod vodo pa lahko brez zajema zunanjega zraka zdržijo tudi do 30 minut, še zapišejo na spletni strani National Geographic. Burmanski pitoni so sicer mesojedci, prehranjujejo pa se predvsem z majhnimi sesalci in pticami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!