Ženeva se tudi prihodnje leto poslavlja od avtomobilskega salona

Magazin 26. Avg 202215:00 0 komentarjev
Ženeva
Newspress

Kriva je tudi tokrat negotova situacija, organizatorji pa imajo že rezervni načrt - ki ne zajema več Ženeve.

Švicarska prestolnica Ženeva in njeno razstavišče Palexpo se vsako leto konec februarja in začetek marca prelevita v središče avtomobilskega dogajanja. Tja so obrnjene oči celotne svetovne avtomobilske javnosti, tako zaradi številnih premier novih vozil kot tudi zaradi izbora Evropskega avta leta, s katerim je omenjeni salon odprl vrata za novinarje.

Tako je bilo vsaj do leta 2020, ko je bil salon (po uspešni izvedbi leta 2019) tik pred zdajci odpovedan. In čeprav smo od tedaj vsako leto na istem mestu spremljali omenjeni izbor ”najboljšega” v Evropi, salona zaradi zdravstvenih razlogov na tej lokaciji nismo več videli. In prav lahko se zgodi, da ga vsaj nekaj let ne bomo več, če sodimo po besedah njegovih organizatorjev.

Newspress

Ti so namreč razkrili, da salona v Švici tudi prihodnjo pomlad ne bo. Razlog za to so negotove razmere na področju gospodarstva, energetike in zdravstva, kot so zapisali v sporočilu za javnost. Namesto tega se bo salon v prihodnjem letu preselil v Katar oziroma v prestolnico države, mesto Doha, kjer bo potekal pod imenom Geneva international car show Qatar.

Nova lokacija pa ni edina sprememba, ki bo doletela dogodek. Ta bo prihodnje leto potekal šele novembra (in ne več marca), hkrati pa bo šlo odslej za dogodek, ki bo na sporedu le na vsaki dve leti.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!