Zvezda The Last of Us: Od nekdaj sem spolno fluidna

Magazin 28. Feb 202314:45
Bella Ramsey
Profimedia

Bella Ramsey, 19-letna zvezda HBO-jeve megauspešnice, distopične serije The Last of Us (Zadnji med nami), se ne želi ''popredalčkati'', ko gre za spolno identiteto.

Igralka z glasbenimi talenti, ki je zaslovela (v vlogi plemkinje Lyanne Mormont) v Igri prestolov – prav tako kot njen aktualni soigralec, čilensko-ameriški igralec Pedro Pascal – je v pogovoru za New York Times razkrila, da je bila od nekdaj spolno fluidna.

“Če mi je kdo rekel “ona”, se mi to ni zdelo nič takega, če so me označili za “njega”, pa je bilo to malce vznemirljivo.”

Dodala je, da bi se na obrazcu, ki bi jo vprašal po spolu, če bi le imela možnost, označila za nebinarno, torej niti za moškega niti za žensko, a ji je hkrati precej vseeno, kako jo naslavljajo.

“Nebinarnost oz. nebinarna spolna identiteta (oz. identitete) (angl. non-binary) je krovni termin, ki zajema spolne identitete, ki se ne umeščajo znotraj binarnega (žensko-moškega) spolnega sistema. Gre torej za vse spolne identitete, ki presegajo binarni spolni sistem oziroma spolne identitete, ki niso moški ali ženska,” je mogoče prebrati na spletni strani zavoda Transakcija.

Po poročanju NBC-ja se za nebinarne opredeljuje okrog 5 odstotkov mladih odraslih (starih manj kot 30 let) v ZDA.

Ramsey, rojena na Otoku, se sicer opisuje kot kristjanko, prav vera, ki jo širi prek svojega kanala na YouTubu, pa ji je pomagala prebroditi motnje hranjenja.

Serija The Last of Us je televizijska priredba kritiško priznane videoigre; od januarske premiere prve epizode je dosegla kultni status, tako zaradi izjemnih igralskih nastopov kot napetega in provokativnega scenarija.

The Last of Us
Profimedia

Oboževalci so trenutno v pričakovanju 7. epizode.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.