Zvezdnik iz Igre prestolov pred kratkim izrekel usodni da

Magazin 08. Sep 202211:45
Jack Gleeson
Profimedia

V priljubljeni seriji je igral razvajenega princa Joffreyja Baratheona, v času snemanja, leta 2011, pa je imel šele 18 let.

Gre za zdaj 30-letnega Jacka Gleesona, ki se je po vlogi v Igri prestolov umaknil iz igralskega sveta. Pred kratkim se je na Irskem poročil s svojim dekletom Roisin O’Mahony.

Jack Gleeson
Profimedia

Po vlogi v HBO-jevi seriji, ki ga je izstrelila med zvezde, je zaživel drugačno življenje. Čeprav je dobival ponudbe za vloge na velikih platnih, jih je zavračal, saj je – kot je izjavil – preprosto prenehal uživati v tem. V enem od intervjujev je dejal, da se je z igralstvom ukvarjal od svojega osmega leta in da ko s tem začneš služiti, spremeniš odnos.

Gleeson je zdaj producent in član neodvisne gledališke skupine, ki se imenuje Collapsing Horse. Skupaj s prijatelji jo je ustanovil leta 2012 v Dublinu. Med drugim so izvedli otroško lutkarsko komedijo z naslovom Monster/Clock, ki je naletela na odličen odziv kritikov in občinstva. S predstavo Bears in Space pa so gostovali v gledališčih v Londonu in New Yorku.

Pred kratkim so predvajali prvi del nove serije Zmajeva hiša (House of Dragon), ki opisuje dogajanje okrog 200 let pred Igro prestolov, govori pa o hiši Targaryen. Ob tej priložnosti je zanimanje medijev in oboževalcev za zvezdnike iz Igre prestolov – tudi za Jacka Gleesona – vnovič naraslo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.