Zvezdniki, ki imajo doma nenavadne hišne ljubljenčke

Magazin 02. Dec 202114:45 0 komentarjev
Arnold Schwarzenegger
Profimedia

Ko gre za hišne ljubljenčke, se večina ljudi odloča med mačko in psom. Toda ne vsi, tudi izbira nekaterih zvezdnikov je precej nenavadna.

Glede na raziskavo GfK SE, objavljeno na Petfoodindustry.com, so to najpopularnejši hišni ljubljenčki: 33 odstotkov anketirancev je lastnikov psov, mačke so s 23 odstotki na drugem mestu, nato sledijo ribe (12 odstotkov), ptice (6 odstotkov) in drugi (6 odstotkov). V raziskavo je bilo vključenih 22 držav.

Med hišnimi ljubljenčki pa se znajdejo še nekoliko bolj eksotične živali, kot so alpake, kuščarji, kače, opice …

V svoje domove so precej neobičajne hišne ljubljenčke sprejeli tudi nekateri zvezdniki.

Nicole Kidman

Nicole Kidman
Posnetek zaslona

Nicole Kidman je lastnica mačk in psa ter obožuje konje. Ima pa tudi alpake. Leta 2017 je v intervjuju za revijo Vouge dejala, da ljubi svoje alpake, ki domujejo na približno 45 hektarjev velikem posestvu v Avstraliji.

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger
Posnetek zaslona

Arnold Schwarzenegger ima dva prikupna oslička, ki sta pravi zvezdi na njegovem Instagramu. Oslička sta pogosto v hiši in uživata vso pozornost.

Kirstie Alley

Kirstie Alley
Posnetek zaslona

Kirstie Alley ima doma kar 14 lemurjev. V intervjuju za revijo People je dejala, da so lemurji odlične živali in da je bila zelo zainteresirana za ohranitev Madagaskarja in deževnih gozdov.

Slash

Slash
Posnetek zaslona

Kitarist skupine Guns N’ Roses je znan po strasti do plazilcev. Leta 2008 je imel doma skoraj 100 kač, kuščarjev in krokodilov. Nekoč je celo dejal, da se lažje poveže s svojimi živalmi kot z marsikaterim človekom, ki ga pozna.

Martha Stewart

Martha Stewart
Posnetek zaslona

Podjetnica Martha Stewart ima na svoji kmetiji med drugim ogromno ptic, med njimi goske in kokoši. Zelo posebni pa so pavi.

Bodimo odgovorni!

Divje živali niso hišni ljubljenčki. Kdor pa se odloči za (eksotično) žival – ki ni zaščitena po konvenciji CITES –, mora vedeti, da ta spada le v dom izkušenega skrbnika in da se je treba na prihod živali dobro pripraviti. Za neizkušenega lastnika je lahko žival nevarna, ogrožen pa je tudi njen obstoj. Kdor nima dovolj časa za hišnega ljubljenčka, je bolje, da se zanj ne odloči.