Kakšno poletje Sloveniji napoveduje AccuWeather

Novice 22. Maj 202218:22 > 19:47 0 komentarjev
Napoved AccuWeather za poletje
AccuWeather

Ekipa vremenoslovcev ameriške meteorološke spletne strani AccuWeather je pripravila dolgoročno napoved za poletje v Evropi. Opozarjajo, da bi lahko bilo letošnje poletje na večjem delu celine bolj vroče od običajnega. Za območje Slovenije napovedujejo vroče poletne dni z nevihtami, ki bodo bolj pogoste v drugi polovici sezone.

Po napovedih Accuweather bo jugovzhodni del in del srednje Evrope to poletje zaznamovala rekordno visoka vročina, ki jo bodo predvsem v drugi polovici sezone spremljale nevihte. Podobno kot lansko poletje bodo mesta na tem delu Evrope – sem spadajo tudi slovenska mesta – beležila več dni s temperaturami nad 32 stopinj Celzija.

Vročino bo lahko spremljala suša, ki pa naj bi bila manj izrazita kot leta 2021. Nevihte, ki jih meteorologi napovedujejo za drugo polovico sezone, po vsej verjetnosti ne bodo dovolj razširjene, da bi zmanjšale sušo.

Nevihte na tem delu Evrope bi sicer lahko bile dvorezen meč, opozarjajo meteorologi. Padavine bodo po eni strani ublažile sušna obdobja, hkrati pa lahko hude vremenske ujme poškodujejo pridelke pšenice in koruze v regiji.

Portugalski, Španiji in Italiji se po napovedih AccuWeather obeta vroče poletje z veliko temperaturnih dvigov in padcev skozi vso sezono. Vsak val, ki ga bodo zaznamovale rekordno visoke temperature, bo najverjetneje trajal teden ali dva. Vročinska obdobja pa bodo prekinili nevihtni sistemi, ki bodo prinesli padavine in nižje temperature.

Napoved AccuWeather za poletje
AccuWeather

Poletna vročina na severu Evrope in na Britanskem otočju medtem ne bo tako intenzivna kot na jugu. Še vedno pa na območjih od Francije do Poljske obstaja nevarnost hudih neviht, ki lahko ogrozijo življenja in premoženje, še napovedujejo meteorologi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!