16-letnik za volan brez vozniškega dovoljenja

Črna kronika 03. Avg 202314:17 3 komentarji
Policijska kontrola v hrvaški Istri ob ugrabitvi
Sasa Miljevic/PIXSELL/Bobo

Vozniki še vedno v vozilo sedejo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Danes so gorenjski policisti zasegli že 127. vozilo v letošnjem letu, tokrat 16-letniku.

Radovljiški policisti so danes okoli pol ene ure zjutraj ustavili 16-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Zoper njega bodo na pristojno okrajno sodišče podali obdolžilni predlog za prekršek, avtomobil pa so zasegli. Gre že za 127. vozilo, ki so ga letos zasegli gorenjski policisti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so 10 vozil zasegli ob prometnih nesrečah, 117 pa ob ugotovljenih prekrških v nadzoru cestnega prometa. V enakem času lani so zasegli 130 motornih vozil.

“Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije ter drugih institucij vozniki še vedno sedejo za volan brez vozniških dovoljenj. V zadnjem primeru celo 16-letnik,” so izpostavili na Policijski upravi Kranj.

Ob tem so ponovno poudarili, da lahko v cestnem prometu vozimo samo z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo. “Motorno vozilo mora biti registrirano, voznik pa zbran in osredotočen na vožnjo in spoštovanje prometnih pravil,” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje