22-letnik tujce poskušal čez mejo pripeljati v pasjih hiškah

Črna kronika 09. Jul 202115:38 > 16:14 0 komentarjev
Pasje hiške
Policijska uprava Maribor

V četrtek se je na mejni prehod Gruškovje pripeljal 22-letni državljan Srbije, ki je v tovornem delu vozila prevažal lesene pasje hiše, v katerih je bilo skritih osem državljanov Sirije.

V četrtek dopoldne se je na mednarodni mejni prehod Gruškovje z namenom vstopa v Slovenijo pripeljal 22-letni voznik tovornega vozila s srbskimi registrskimi tablicami. Državljan Srbije je v tovornem vozilu prevažal pasje hiše. Policisti so pri mejni kontroli, z uporabo tehničnih sredstev, zaznali sum, da so v vozilu osebe.

Povzročil nevarnost za življenje in zdravje tujcev

Pri nadaljnji temeljiti kontroli so v pasjih hišah našli osem tujcev — državljanov Sirije, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Slovenijo in prebivanje v njej. Državljan Srbije jih je skupaj s sostorilci, kot omenjeno, skril v pasje hiše in nanje naložil druge, tako da tujci sami iz njih niso mogli izstopiti.

Pasje hiške Pasje hiške
Policijska uprava Maribor
Pasje hiške Pasje hiške
Policijska uprava Maribor

“Tujci so bili v hišah zelo utesnjeni, zaradi česar je bilo njihovo dihanje zaradi majhnega prostora oteženo, prav tako pa so nekateri, kljub visokim temperaturam, morali imeti oblečena debela oblačila, da se niso poškodovali z žeblji in grobimi lesenimi površinami v notranjosti pasjih hiš. Z navedenim načinom prevoza je osumljeni povzročil nevarnost za življenje in zdravje tujcev,” pojasnjujejo na policijski upravi Maribor.

Osumljenega 22-letnika bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča na Ptuju. Za navedeno kaznivo dejanje sta zagroženi kazen zapora od treh do petnajstih let in denarna kazen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!