26-letni Velenjčan unovčeval ponarejene bankovce

Črna kronika 09. Jul 202109:59 > 11:29
Velenjčan unovčeval ponarejene bankovce
PU Celje

Velenjski policisti so na podlagi obvestila EuroPOL opravili hišno preiskavo pri 26-letnem Velenjčanu, ki je dobro leto unovčeval ponarejene bankovce po dvajset evrov.

Velenjski policisti so v sredo opravili hišno preiskavo pri 26-letnem Velenjčanu, ki je iz tujine naročal ponarejene bankovce in jih večje število tudi unovčil v Velenju in okolici. Osumljeni je ponarejene bankovce večkrat naročil po spletu oziroma “dark-netu” in jih po pošti prejel na dom.

Hišno preiskavo so policisti opravili na podlagi obvestila EuroPOL, ki je na poti iz Nizozemske v Slovenijo prestregel pošiljko ponarejenih bankovcev v Belgiji.

Bankovci po dvajset evrov

Skupno je bilo na območju Policijske postaje Velenje leta 2020 unovčenih več ponarejenih bankovcev po 20 evrov, vsi so imeli iste značilnosti. Velenjski policisti so po zaznavi ponaredkov na podlagi podanih prijav začeli zbirati obvestila o osumljencu, ki je bankovce unovčeval, in tudi o izvoru ponarejenih bankovcev.

26-letnik bo kazensko ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja po kazenskem zakoniku, za tovrstno dejanje je predpisana zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.