58-letniku pripor zaradi gojenja večje količine konoplje

Črna kronika 21. Sep 202220:24 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović Jr./Bobo)

Ljutomerski policisti so odvzeli prostost 58-letniku, ki je osumljen, da je ob Muri gojil večje število sadik konoplje. V hišni preiskavi so policisti poleg večje količine snovi za izdelavo hašiševega olja našli še 40.000 evrov gotovine, ki jo je najverjetneje pridobil s preprodajo prepovedane droge, so sporočili s PU Murska Sobota.

Policisti policijske postaje Ljutomer, kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota in vodnik službenega psa za iskanje prepovedanih drog so 18. septembra prijeli osumljenca, ki je v neposredni bližini reke Mure “skrbno gojil nasad konoplje”.

58-letniku so odvzeli prostost in pri njemu doma opravili hišno preiskavo. V njej so našli in zasegli večjo količino snovi, iz katere je nameraval pridelati hašiševo olje. Med hišno preiskavo so našli in zasegli tudi okrog 40.000 evrov gotovine, za katero sumijo, da jo je osumljenec pridobil s prodajo prepovedane droge. Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan in pravnomočno obsojen za istovrstna kazniva dejanja, zato je bil v torek s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!