Na Hrvaškem aretirali očeta, ki je ubil tri otroke

Črna kronika 28. Sep 202111:41 > 05. Nov 2021 11:12 0 komentarjev
Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Po krutem umoru, ki je pretekli konec tedna pretresel prestolnico naših južnih sosedov, je zdaj znan vzrok, ki je očeta privedel do tega, da je omamil in zadušil tri otroke.

Sinoči je hrvaška policija aretirala očeta, ki je v noči s petka na soboto ubil tri otroke. Zagrebški policisti so v soboto zjutraj v stanovanju v hrvaški prestolnici našli tri otroška trupla, oče, sicer državljan Avstrije, pa si je poskušal soditi sam.

Kot je poročal hrvaški portal Index, je policija očeta sinoči aretirala, zatem ko so ga po neuspelem samomoru sprejeli v zagrebški klinični center Sestre milosrdnice. Avstrijec, ki je v zagrebških Mlinih usmrtil svojega štiriletnega sina in sedemletna dvojčka, je sinoči spregovoril tudi o motivu svojega dejanja.

Zaposlenim v bolnišnici je dejal, da “mu je težko” ter da mu je žal, da je še vedno živ. Dodal je, da že več let ne uspe dobiti ustrezne zaposlitve, pred kratkim pa se mu je iztekla tudi zadnja plačana najemnina, zato ni vedel, kako bo ravnal v prihodnje. Ko so ga spraševali za motiv grozovitega dejanja, je navedel, da je “otroke ubil, da bi bili z njim, ko bo umrl”.

Otrokom dal uspavalne tablete in jih zadušil

Hrvaški preiskovalci so sprva menili, da jih je zadušil, a so kasneje ugotovili, da jih je verjetno najprej omamil s tabletami ter šele v omamljenem stanju zadušil. Obdukcija otrok še ni zaključena, saj preiskovalci opravljajo še dodatne toksikološke preiskave, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Po trojnem umoru si je oče želel soditi sam, zaposlenim v zagrebški bolnišnici pa je pojasnil, da je tudi sam popil več kot sto tablet.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!