Balkanski kartel zaradi Špancev ostal brez tone kokaina

Črna kronika 03. Dec 202312:14 0 komentarjev

Ob južni obali Španije so policisti naleteli na tono težko pošiljko kokaina. Pripadala je balkanskemu kartelu, ki trenutno velja za eno izmed najbolj aktivnih mamilarskih združb v Evropi.

Slaba tona kokaina, ki so jo španski policisti konec novembra zasegli v južnem pristanišču Algeciras, je bila skrita v zabojnikih, ki so v Evropo pripluli iz Južne Amerike.

Pošiljka je pripadala balkanskemu kartelu, ki je trenutno najbolj aktiven v Evropi, so tudi razkrili ob najdbi. Kokain jim prek Španije pošiljajo južnoameriške združbe, droga pa je običajno skrita med legalno blago. O zaseženi pošiljki so jih obvestili iz Ekvadorja.

Kokain je bil skrit v dveh zabojnikih. Najprej je v špansko pristanišče prispel prvi, v katerem je bilo 451 kilogramov prepovedane droge, nato so dobili informacije, da je na poti še drugi zabojnik s 500 kilogrami belega prahu.

Agenti delovanje balkanskega kartela preiskujejo že dalj časa. Ob tem so ugotovili, da člani balkanskega kartela prihajajo iz vseh držav nekdanje Jugoslavije, trenutno pa iščejo načine za predelavo južnoameriškega kokaina, piše Index.hr.

“Težava pri preiskovanju članov te organizacije je vedno v njihovi mobilnosti. Za en sam sestanek prepotujejo tudi več tisoč kilometrov,” so tudi sporočili španski policisti.

S preiskavami bodo še naprej nadaljevali, trenutno si želijo identificirati vse pripadnike kartela, nato naj bi sledile aretacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!