Brez izpita, pod vplivom substanc in z otrokom v avtu bežal pred policisti

Črna kronika 06. Sep 202118:13 > 18:18 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

Novomeški policisti bodo zaradi preprečitve uradnega dejanja ovadili 35-letnika, ki so ga v petek obravnavali v okolici Novega mesta. Moški je vozil brez vozniškega dovoljenja pod vplivom alkohola in kokaina, ob poskusu ustavitve ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v njihov avto in nato zbežal, so navedli na PU Novo mesto.

V petek malo po 19. uri so novomeški policisti v okolici Novega mesta z modro lučjo in sireno ustavljali osebni avtomobil voznika, ki je v avtu prevažal otroka in je kazal znake nezanesljive vožnje. Kot so navedli na Policijski upravi (PU) Novo mesto, 35-letnik ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v policijski avto, nato pa z avtom zbežal v gozd in od tam naprej peš.

Ko so ga policisti izsledili, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi suma, da je tudi pod vplivom drugih prepovedanih substanc, so opravili hitri test na droge, ki je reagiral na kokain.

35-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja, policisti očitajo devet različnih prekrškov s področja varnosti cestnega prometa. Kriminalisti pa ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!