Brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola divjal skozi naselje

Črna kronika 10. Maj 202409:54 1 komentar
naprava za merjenje alkohola v krvi
Foto: PROFIMEDIA

V Murski Soboti so policisti ustavili voznika, ki je s prehitro vožnjo ogrožal prometno varnost, nato pa so ugotovili še, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

V sredo okrog 17. ure so murskosoboški policisti zaradi prekoračitve hitrosti ustavili 52-letnega voznika. Voznik je v naselju, kjer je omejitev hitrosti omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 74 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Policisti so nato ugotovili, da je moški sedel za volan brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Naprava za merjenje alkohola v krvi je namreč pokazala kar 1,40 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Vožnja za voznika se je tu končala. Policisti so mu prepovedali vožnjo, mu zasegli vozilo, zaradi vseh ugotovljenih prekrškov pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, so še sporočili s PU Murska Sobota.

Ob tem so vse voznike še enkrat pozvali, da alkohol ne sodi za volan. Če ste uživali alkohol, naj vozi tisti, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa se domov odpeljite z javnim prevozom. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o omejitvi hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje