Policija pridržala še 37-letnega osumljenca poskusa umora v Celju

Črna kronika 07. Jan 202209:46 > 19:04 0 komentarjev
Damijan Turk
PU Celje

Celjski policisti so v zadnjih 24. urah obravnavali dva poskusa uboja. V obeh primerih sta storilca zabodla svoji žrtvi in ju hudo poškodovala. Policija je prijela oba osumljenca. V samo tednu dni so na PU Celje obravnavali enako število poskusov ubojev kot lani v celotnem letu.

V zadnjih 24. urah so policisti na območju Celja in Prebolda obravnavali dva poskusa uboja. Prvič so bili o poskusu uboja obveščeni okoli pol desete ure zvečer, ko naj bi 45-letni moški v Preboldu zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval.

Do dejanja je prišlo v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je po do sedaj znanih podatkih družilo več moških, starih od 24 do 45 let. “Med njimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom zabodel 44-letnega obiskovalca,” je na današnji novinarski konferenci pojasnil Damijan Turk, vodja sektorja kriminalistične policije PU Celje. Poškodovani je nato zapustil stanovanje in v spremstvu še ene osebe poiskal zdravniško pomoč.

“V nadaljevanju so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju,” je še pojasnil Turk in dodal, da poškodovani ni v smrtni nevarnosti. V nočnih urah so nato v Preboldu v sodelovanju s pripadniki specialne enote policije osumljencu in še trem osebam odvzeli prostost in jih pridržali. Turk je na novinarski konferenci še potrdil, da so bile pridržane osebe v preteklosti že obravnavane zaradi različnih kaznivih dejanj z elementi nasilja ter kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete in tudi drugih kaznivih dejanj.

Drugi osumljenec bežal pred policijo, a so ga izsledili

O drugem poskusu uboja so bili na PU Celje obveščeni okoli pol treh zjutraj. V Celju je moški z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Po napadu je s kraja pobegnil. Osumljeni je prišel pred stanovanjsko hišo poškodovanke, jo tam pričakal in jo napadel. 45-letnico je “najmanj enkrat” zabodel ter nato s kraja napada pobegnil.

“Dejanja je osumljen 37-letni moški, njen nekdanji partner, ki je doma z območja Laškega,” je še pojasnil Turk. Hudo poškodovano 45-letnico so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Po zadnjih informacijah ni v smrtni nevarnosti.

37-letnik, ki je osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja umora, je po dogodku bežal pred policijo. Da so osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost, so policisti PU Celje sporočili nekaj pred 18. uro. Vodja sektorja kriminalistične policije PU Celje je potrdil, da so 37-letnika v preteklosti že obravnavali za podobno kaznivo dejanje ter da je bil tudi že obsojen in je prestal zaporno kazen.

Damijan Turk je omenil še, da so v letošnjem letu na območju PU Celje zaznali zelo nenavadno zgostitev tovrstnih primerov. “Lani v celem letu smo namreč na območju Policijske uprave Celje obravnavali štiri tovrstne primere,” je dejal Turk in dodal, da so v letošnjem letu, ki traja le dober teden dni, že obravnavali enako število tovrstnih primerov. Poudaril je še, da primeri med seboj niso povezani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!