Dirkali kar v garažni hiši: več sto ljudi gledalo, en voznik trčil v steber

Črna kronika 03. Mar 202412:50 40 komentarjev
policija, rudnilk, garažna hiša, dirkanje
Foto: TikTok

V eni od ljubljanskih garažnih hiš se je v soboto zbrala množica mladih, ki so opazovali objestno vožnjo nekaterih voznikov. Eden od voznikov je z avtomobilom pristal celo v betonskem stebru. Policija je zaradi nevarne vožnje in hrupa v garažo poslala več patrulj. "Zgolj naključje je, da v tej nesreči ni bil nihče poškodovan," pravijo policisti.

V garažni hiši pri nakupovalnem središču Supernova na ljubljanskem Rudniku se je v soboto zvečer z avtomobili zbrala množica mladih in se objestno vozila po parkirnih površinah. Eden od voznikov se je med dirkanjem po parkirni hiši zaletel v železne stebričke in betonski steber. K sreči se ni poškodoval, so za N1 povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Na Rudnik so policisti zaradi nevarne vožnje in glasnega navijanja avtomobilskih motorjev poslali tudi več patrulj. Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, so ugotovili, da se je v garaži zbralo več sto ljudi, ki so spremljali objestno vožnjo z avtomobili po garažni hiši.

Policisti so obravnavali omenjeno prometno nesrečo, ki jo je zaradi prevelike hitrosti povzročil eden izmed voznikov in zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Na družbenih omrežjih je zakrožil tudi videoposnetek prihoda policije in reakcije zbranih. Večja skupina mlajših je obkrožila policijski avtomobil in mu blokirala pot. Na posnetku lahko vidimo, kako se eden od fantov celo usede pred avtomobil. Množica se kljub sireni in opozorilnim lučem ni želela umakniti, zato so policisti zapeljali v vzvratno smer. Na PU Ljubljana so za N1 povedali, da patrulja ni bila deležna groženj ali napadov. Šlo naj bi le za nagajanje mlajših fantov, ki ob prihodu dodatnih patrulj niso bili več tako pogumni, so še pojasnili.

Na kraju so policisti ugotovili tudi več cestnoprometnih kršitev in kršitelje oglobili. Največ kršitev je bilo po besedah policije s področja tehnične brezhibnosti vozil in obvezne zimske opreme. O poškodovanih vozilih ali premoženju, z izjemo omenjenega trčenja, na policiji doslej niso bili obveščeni. Policisti sicer o dogodku še naprej zbirajo obvestila, ugotavljajo pa tudi identitete kršiteljev.

Na policiji so ob tem opozorili, da so takšne dirke po garažnih hišah izredno nevarne, saj voznik z objestno vožnjo ogrožajo sebe in vse ostale prisotne, poleg tega pa tudi onemogočajo uporabo parkirišč drugim ljudem. “Prav trčenje, ki so ga policisti obravnavali, kaže na to, kako hitro lahko pride do nesreče. Zgolj naključje je, da v tej nesreči ni bil nihče poškodovan,” so dejali in vse voznike pozvali k varni vožnji, upoštevanju predpisov in skrbi za tehnično brezhibnost vozil.

Podobna srečanja in dirke so se v garažni hiši ob nakupovalnem središču na Rudniku sicer že dogajala. Pogosta so tudi v tujini. Tako se je junija lani na podobnem srečanju na parkirišču trgovskega centra v Zagrebu zgodila huda nesreča, v kateri je bilo pet oseb ranjenih. Ena od njih je bila v smrtni nevarnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje