Domnevne spolne zlorabe v konjeniškem klubu: trenerja prijavili policiji

PROFIMEDIA

Ženska, ki naj bi jo kot mladoletnico posilil trener jahanja, je podala uradno prijavo. Policija je preiskavo o spolnem nasilju v ljubljanskem konjeniškem klubu sprožila po objavah pričevanj žensk, poroča Dnevnik.

Po objavi, da naj bi v ljubljanskem konjeniškem klubu trener jahanja spolno zlorabil mladoletnice, je eno izmed deklet podalo uradno prijavo. Pričevanja odraslih žensk, ki naj bi spolno nasilje doživljale kot mladoletnice, je objavil Dnevnik. Policija je na dan objav sprožila preiskavo. Opravili so zaslišanja in govorili z več kot desetimi pričami, ključno pa bo prav pričanje zlorabljene ženske.

“Ugotovila sem, da nisem sama. Javilo se je veliko deklet, prič dogajanja v klubu. Veliko ljudi me je prepričevalo, naj se opogumim in primer tudi uradno prijavim policiji. Pripravljena sem tudi na sodni postopek,” je dejala za Dnevnik. Spolne zlorabe naj bi se dogajale pred desetimi leti, ko je bila stara enajst let. Ko je bila stara 13 let, naj bi jo trener posilil. V njeni prisotnosti naj bi imel spolne odnose še z enim dekletom, starim 13 ali 14 let.

Domnevni storilec je očitke zanikal. Policija z osumljencem še ni govorila. Zaslišanje bodo opravili, ko bodo zbrali dovolj dokazov, temu pa naj bi sledila ovadba na tožilstvo. To bo odločalo o nadaljnjih postopkih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.