Droge v hlačah in pirotehnika v avtu: slovenske navijače pravočasno ustavili

Črna kronika 17. Jun 202407:56 7 komentarjev
Poleg številnih drog je nemška zvezna policija zasegla tudi pirotehnična sredstva
Poleg številnih drog je nemška zvezna policija zasegla tudi pirotehnična sredstva (Foto: Nemška zvezna policija)

Zaradi evropskega nogometnega prvenstva je nemška zvezna policija okrepila nadzor. Cilj je prepoznati in preprečiti vstop nasilnim nogometnim izgrednikom na stadione in v okviru poostrenega nadzora so v soboto policisti ustavili izjemno "opremljen" avto slovenskih navijačev.

Zaradi evropskega prvenstva v nogometu, ki ga letos gosti Nemčija, so nemški policisti dodatno zavihali rokave. V želji, da bi nasilnim navijačem in huliganom preprečili vstop na stadione ter preprečili nogometne izgrede, so okrepili nadzor, pri tem pa so zasegli številne nedovoljene predmete, poroča nemški portal Rosenheim24.de.

Samo v soboto, 15. junija, tj. dan, preden so okolico slovite MHP Arene preplavile slovenske zastave, so zvezni policisti na avtocesti A8, ki vodi do Stuttgarta, kjer sta remizirali slovenska in danska nogometna reprezentanca, ustavili in pregledali številne potnike. Med drugim so tako ustavili tri slovenske državljane ter jim zaradi nedovoljene prtljage prepovedali vstop v Nemčijo in jih s kazensko ovadbo poslali nazaj v Avstrijo. Med nadzorom so namreč našli številne tipične pripomočke, ki veljajo za redne spremljevalce nasilne navijaške scene.

Začelo se je tako, da je pomožno osebje zveznega policijskega inšpektorata v Freilassingu na mejnem prehodu na avtocesti Schwarzbach preverjalo avtomobil s slovensko registracijo. Kot je policistom pojasnil 29-letni slovenski voznik, je s sopotniki potoval v Stuttgart na ogled tekme slovenske nogometne reprezentance. A tja ni prišel, saj je policija pri pregledu njegovega nahrbtnika našla več kot 40 gramov marihuane. Opravljen je bil tudi urinski test za droge, ki je bil pozitiven na THC.

Ne le droge, ampak tudi pirotehnika

Med preiskavo so policisti pri 29-letniku našli tudi pirotehnične izdelke. Dva nista imela zahtevanega preizkusnega znaka, v prtljažniku pa so našli še tri prepovedane pirotehnične izdelke, ki naj bi pripadali 33-letnemu sopotniku. V voznikovih vratih so našli še balaklavo, tj. naglavno pokrivalo, ki pokrije celoten obraz z izjemo ust in oči.

Slovenske navijače so v nadaljevanju odpeljali na policijsko postajo, da bi zoper njih uvedli postopek, a tam se je kopica zaseženih predmetov začela še večati. Pri pregledu sopotnika so namreč našli približno tri grame kokaina ter deset gramov marihuane.

Policija je zasegla vsa pirotehnična sredstva in prepovedane droge. Voznik in sovoznik sta osumljena kaznivega dejanja zoper zakon o eksplozivih. Voznik je osumljen tudi prekrška proti zakonu o uživanju konoplje in vožnje motornega vozila pod vplivom opojnih snovi. Na podlagi preiskave je nemška zvezna policija vsem trem moškim, ki naj bi bili po poročanju omenjenega portala sicer že stari znanci slovenske policije, zavrnila vstop v Nemčijo. Vrnili so jih v Avstrijo ter s tem končali njihovo navijaško popotovanje.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje