Družina avtomobil ponoči ustavila na odstavnem pasu in v njem spala

Črna kronika 06. Jul 202312:35 5 komentarjev
Odstavni pas avtoceste
Žiga Živulovič jr./Bobo

Celjski prometni policisti so ponoči na odstavnem pasu avtoceste zaznali parkirano osebno vozilo, v katerem je spala moldavska družina z dvema malima otrokoma.

S PU Celje so sporočili, da so nekaj čez eno uro zjutraj prometni policisti na odstavnem pasu avtoceste zaznali parkiran in neosvetljen avtomobil. V njem so spali člani moldavske družine.

Policisti so družino z dvema malima otrokoma varno pospremili do najbližjega počivališča, vozniku pa so zaradi neodgovornega in seveda izredno nevarnega dejanja izrekli globo.

Ob tem vse uporabnike avtoceste policisti ponovno opozarjajo, da je ustavljanje na odstavnem pasu izredno nevarno početje, prav tako tudi vožnja ali hoja po odstavnem pasu.

Zakon o pravilih cestnega prometa izrecno določa, da je vožnja na odstavnem pasu prepovedana, prav tako parkiranje in ustavljanje. Izjema je le ustavitev v sili oziroma nudenje potrebne pomoči. Voznik mora poskrbeti, da se vozilo čim prej odstrani, skupaj z morebitnimi potniki pa se mora čim prej umakniti za ograjo ob avtocesti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje