Policija pojasnila podrobnosti eksplozij v Kopru

Črna kronika 28. Dec 202214:58 2 komentarja
Dejan Grandič - pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper
Policijska uprava Koper

Koprski policisti so v torek obravnavali ponovno eksplozijo na Župančičevi ulici v Kopru. Prve informacije kažejo, da je počilo močnejše pirotehnično sredstvo (petarda). V povezavi z eksplozijo policisti še vedno iščejo moškega. V Kopru je od maja sicer počilo že osemkrat, vsi oškodovanci pa so bili med sabo povezani. Policija je do sedaj uspela identificirati štiri osumljence.

Včeraj okoli 21.30 so bili koprski policisti obveščeni o ponovni eksploziji na Župančičevi ulici v Kopru. Eksplozija je poškodovala trojna vhodna vrata in tam parkiran osebni avtomobil.

Po poročanju koprskih policistov prve informacije kažejo, da je počilo močnejše pirotehnično sredstvo oz. petarda.

Policisti v povezavi z eksplozijo iščejo moškega, ki je bil na kraju oblečen v temno jakno s kapuco, jeans hlače in obut v črne športne copate. S kraja je stekel proti Prešernovemu trgu, navajajo na PU Koper.

Oškodovanci povezani

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, policisti pa zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, za katero je zagrožena kazen zapora do 5 let.

Policisti in kriminalisti PU Koper so sicer med 17. majem 2021 in 27. decembrom 2022 obravnavali osem kaznivih dejanj, pri katerih je bilo kot sredstvo storitve uporabljeno močnejše pirotehnično sredstvo oz. vnetljiva tekočina. Skupna značilnost teh dogodkov je, da so oškodovanci sorodstveno povezane fizične osebe oz. njihovi sosedje oz. njihovo podjetje.

Predmet napada so vhodna vrata stanovanjskih in poslovnih objektov ter vozila in zunanje enote klimatskih naprav.

Eksplozije na različnih lokacijah

Štiri dejanja so bila storjena na območju mestnega jedra Koper, tri na območju Spodnjih Škofij, eno pa v Izoli, ko je bil objekt napada osebni avtomobil. Doslej so bili odkriti trije osumljenci, ki so bili tudi že kazensko ovadeni na Okrožno državno tožilstvo v Kopru (od teh en mladoletnik). Identificiran je bil tudi četrti osumljenec, ki je bil tudi že zaslišan na policiji. Trije osumljeni so z območja Policijske uprave Koper, eden pa z območja Ljubljane. Glede ostalih dogodkov preiskava še poteka, navaja PU Koper.

Policija vse, ki bi o teh dejanjih vedeli kaj konkretnega, prosi, da to sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje