Filmski lov na Viču: ukradel vozilo in bežal pred policisti

Črna kronika 10. Maj 202309:24 1 komentar
Policijska avtomobila
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Ponoči je 39-letnik v centru Ljubljane ukradel vozilo. Policisti so ga na Tivolski cesti izsledili, a se voznik na njihove pozive ni odzval, zato so morali uporabiti prisilna sredstva. Med begom je osumljenec trčil v dve parkirani vozili policije in nato še v štiri, dokler ga niso ustavili pri Dolgem mostu. V trčenjih sta bila sicer lažje poškodovana dva policista.

Danes ponoči je moški v centru Ljubljane ukradel vozilo, v katerem so bili ključi. Policisti so vozilo izsledili in ga na Tivolski cesti poskušali ustaviti. Voznik njihovih pozivov ni upošteval in je nadaljeval nevarno vožnjo, tudi po cesti v nasprotno smer, v smeri Viča.

Da bi preprečili nevarno vožnjo osumljenca, so uporabili prisilna sredstva za ustavljanje vozil. Pri tem je osumljenec trčil v dve parkirani vozili in nato še v štiri, dokler ga niso ustavili pri Dolgem mostu. V trčenjih sta bila dva policista lažje poškodovana.

Policisti so 39-letnemu osumljencu odvzeli prostost in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja tatvine vozila, nevarne vožnje in poskusa preprečitve uradnega dejanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje