90-letnik kljub rdeči luči ter spuščenim zapornicam zapeljal na tire in umrl

Črna kronika 03. Avg 202312:13 > 14:28 5 komentarjev
Tiri
Slika je simbolična. (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

V Ljubljani se je zgodila huda prometna nesreča. Kot so sporočili s PU Ljubljana, je voznik avta zapeljal na železniške tire, vanj pa je trčil vlak. Nesreča je bila za 90-letnega voznika avtomobila usodna.

Predstavniki Policijske uprave (PU) Ljubljana so bili danes okoli 11. ure obveščeni o hujši prometni nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani. Kot je pojasnil Tomaž Tomaževic, je voznik avta zapeljal na železniške tire, vanj pa je trčil vlak. V nesreči je umrl 90-letni voznik avtomobila.

“Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik vozil po Grablovičevi ulici iz smeri Šmartinske ceste in v križišču z Zaloško cesto zavil levo, ko je svetila rdeča luč za zavijanje levo in so bile pred nivojskim prehodom čez železniško progo spuščene zapornice. Kljub spuščenim zapornicam je zapeljal mimo na železniške tire, v vozilo pa je trčil potniški vlak, ki je vozil v smeri Škofljice,” so sporočili s PU Ljubljana in dodali, da je voznik zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. Na vlaku pa ni bilo poškodovanih oseb.

Na kraju so posredovale ekipe reševanja, policisti pa so opravili ogled. Zaradi nesreče je železniški prehod pri križišču z Grablovičevo ulico zaprt za ves promet. Udeležencem v prometu pa so na PU Ljubljana svetovali, da uporabijo obvoze in upoštevajo navodila upravljalca ceste ter policistov.

Tudi s Slovenskih železnic so sporočili, da je zaradi prometne nesreče oviran promet. “Zaradi izrednega dogodka ob postajališču Ljubljana Vodmat bo na relaciji Ljubljana–Ljubljana Rakovnik in nazaj do nadaljnjega organiziran nadomestni avtobusni prevoz,” so sporočili in dodali, da na avtobusih ni mogoč prevoz oseb na invalidskih vozičkih. “Prav tako ni mogoč prevoz koles in živali,” so še dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje