Identificirali truplo bogate dedinje, ugrabitelj v priporu

Črna kronika 07. Sep 202207:53 0 komentarjev
Eliza Fletcher
Policija v Memphisu

Policija v Tennesseeju je sporočila, da je mrtva oseba, ki so jo našli v ponedeljek, pogrešana bogata dedinja Eliza Fletcher. Prejšnji teden so jo ugrabili med tekom. Gre za 34-letno učiteljico, mater dveh otrok in dedinjo strojnega magnata Josepha Orgilla III. Družina je zlomljena. "Zaradi nesmiselne izgube smo zelo prizadeti," so sporočili svojci.

Bogato dedinjo Elizo Fletcher so našli mrtvo, potem ko so jo minuli petek ugrabili med tekom v Memphisu, je sporočila policija. “Naša srca so zlomljena in opustošena zaradi te nesmiselne izgube. Liza je bila v veselje mnogim – družini, prijateljem, sodelavcem, učencem, staršem, članom svoje kongregacije Druge prezbiterijanske cerkve in vsem, ki so jo poznali,” so zapisali svojci v izjavi, ki jo je delil Newstalk 989. 

Po družbenih omrežjih je zakrožil posnetek pokojne, kako prepeva. “Kako čudovita oseba, učiteljica, ki poje svojim učencem,” je v objavi zapisal Twitterjev uporabnik.

Elizo Fletcher, 34-letno mater dveh otrok in vnukinjo pokojnega milijarderja in filantropa Josepha Orgilla III – njegovo podjetje strojne opreme je ocenjeno na 3,2 milijarde dolarjev – so ugrabili med tekom v bližini kampusa univerze v Memphisu in jo prisilili, da je sedla v terenski avtomobil.

Njeno truplo so našli v ponedeljek, prav tako je bilo njeno stanovanje izpraznjeno. Kot osumljenca za ugrabitev, tatvino in umor je policija identificirala Cleotha Abstona. V soboto so ga priprli, saj je policija njegov DNK odkrila na paru sandalov, ki so jih našli v bližini kraja, kjer so jo nazadnje videli. Abston je sicer stari znanec policije. Leta 2000 je ugrabil odvetnika v Memphisu. V zaporu je odsedel 20 let, izpuščen je bil konec leta 2020.

“Neizmerno smo hvaležni lokalnim, državnim in zveznim organom pregona za njihova neutrudna prizadevanja, da bi našli Lizo in da sodijo osebi, odgovorni za ta grozljivi zločin,” so zapisali svojci umorjene v izjavi.

Eliza Fletcher je izginila v petek zjutraj. S posnetkov nadzornih kamer pa je razvidno, da se ji je približal moški, sledilo je prerivanje, nato pa je storilec Elizo Fletcher prisilil, da je sedla v avtomobil. Svojci so jo prijavili kot pogrešano takoj, ko se zjutraj ni vrnila z rekreacije, njena družina pa je za kakršnekoli informacije razpisala 51 tisoč evrov nagrade.

Policijska uprava Memphisa je v ponedeljek sporočila, da so policisti v ponedeljek popoldne našli truplo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!