Informacije N1: Policisti prijeli pobeglega zapornika Satana

Črna kronika 09. Nov 202310:57 11 komentarjev
tomaž Simonič
Tomaž Simonič, znan pod vzdevkom Satan, je izpred UKC spektakularno pobegnil v začetku oktobra. Pred UKC ga je čakal pomagač na skuterju. (Foto: YOUTUBE)

Po informacijah N1 so v Berlinu prijeli zapornika z vzdevkom Satan, ki je v začetku oktobra spektakularno pobegnil izpred UKC v Ljubljani.

V začetku oktobra je izpred UKC Ljubljana pobegnil zapornik Tomaž Simonič, nekdanji borec MMA, znan pod vzdevkom Satan. Simoniča so 5. oktobra po informacijah N1 z marico in v spremstvu pravosodnega policista iz zapora na Dobu pripeljali pred UKC Ljubljana, kjer naj bi imel pregled. A je izpred kliničnega centra pobegnil, pobeg pa je bil očitno organiziran, saj ga je tam čakal voznik s skuterjem.

Po naših informacijah so Simoniča včeraj popoldne prijeli v Berlinu v Nemčiji in naj bi že bil na poti v Slovenijo.

Prijetje so nam potrdili na slovenski generalni policijski upravi. “Potrdimo lahko, da je bil včeraj, 8. 11. 2023, v Berlinu prijet pobegli zapornik, ki je 5. 10. 2023 pobegnil izpred ORL klinike v Ljubljani. Prijetje je rezultat uspešnega mednarodnega policijskega sodelovanja slovenske in nemške kriminalistične policije ter aktivnega sodelovanja slovenske kriminalistične policije v Evropski mreži za aktivno iskanje oseb – ENFAST,” so zapisali in dodali, da predaja Sloveniji poteka.

Simonič je bil leta 2015 zaradi več kaznivih dejanj – med drugim zaradi poskusa uboja – obsojen na enotno kazen deset let zapora. To pomeni, da bi, če bi kazen odsedel v celoti, čez dve leti prišel iz zapora. V preteklosti je kazen že prestajal v svobodnejšem režimu in koristil zunaj zavodske ugodnosti, med epidemijo covida-19 je bil tudi na prekinitvi prestajanja zaporne kazni. Zaradi kršenja pravil v času izhoda pa so mu bile ugodnosti zaustavljene. Zdaj je mogoče pričakovati, da bo zaradi pobega prestavljen na zaprt oddelek zapora.

Kot je ob pobegu dejal Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana, je Simonič nevarna oseba oziroma bi lahko – ker gre za pobeglega zapornika – bila potencialno nevarna oseba. Po pobegu so za njim razpisali tiralico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje