Iskalna akcija: moški, ki je plaval v Blejskem jezeru, je utonil

Črna kronika 25. Jul 202216:34 > 19:33 0 komentarjev
Bled
PROFIMEDIA

Na Bledu se je zgodaj popoldne začela obsežna iskalna akcija za odraslim moškim, ki je plaval od otoka proti obali, nato pa je za njim izginila vsaka sled. Pogrešanega plavalca so mrtvega našli okoli 18. ure popoldne.

Na Blejskem jezeru se je zgodaj popoldne začela obsežna iskalna akcija za odraslim moškim, ki je glede na prijavo okoli 13. ure med plavanjem od otoka proti obali (Mlinem) izginil, je sporočil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Kranj. Dodal je, da je pogrešani tuji državljan. V jezeru so ga iskali potapljači in gasilci s čolni.

Okoli 18. ure so nato potapljači bohinjske civilne zaščite pod gladino Blejskega jezera našli pogrešanega plavalca. Gre za švicarskega državljana, ki je z znancem priplaval do otoka, med vračanjem pa je utonil, so sporočili s PU Kranj. Znanec je neuspešno poskušal z reševanjem, a ga zaradi zelo motne vode pod gladino jezera ni več videl.

Potapljači so pogrešanega našli na globini 14 metrov. Kot je še sporočil Kos, je že bila odrejena obdukcija. “Glede na do sedaj zbrana obvestila v dogodku ni sumljivih okoliščin,” so še sporočili s PU Kranj. Dodali so, da so v iskalni akciji poleg policije sodelovali tudi prostovoljni in poklicni gasilci ter potapljači različnih enot uprave za zaščito in reševanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!