Iskanje trupla deklice: mama osumljenca vztrajno molči, bo spregovoril vsaj oče?

Črna kronika 16. Apr 202410:11 1 komentar
iskanje trupla Danke Ilić
Foto: Dnevnik.hr/Dnevnik Nove TV

Srbska policija že skoraj dva tedna neuspešno išče truplo deklice Danke Ilić. Prečesali so že številne lokacije na širšem območju izginotja kakor tudi na desetine lokacij, ki sta jih navedla eden od osumljencev in njegov brat, vendar trupla ne morejo najti. Danes je bila zaslišana osumljenčeva mati, ki pa naj bi izkoristila zakonsko pravico do molka.

V Srbiji že dvanajsti dan iščejo truplo Danke Ilič iz Banjskega Polja pri Boru, ki je izginila 26. marca. Kot je znano, so policisti po desetih dneh iskanja pogrešane razkrili, da sta jo komunalna delavca, 50-letna D. D. in S. J., blizu njenega doma v vasi Zlot zbila z avtomobilom, jo nato umorila in njeno truplo odvrgla na deponiji, za tem pa ga prestavila na neznano lokacijo.

Medtem ko je osumljeni D. D. priznal, da je deklico, ki je bila po tem, ko sta jo zadela z avtomobilom še živa, umoril, osumljeni S. J. s policijo noče sodelovati. Po pričanju D. D. so policisti ugotovili, da sta pri prestavljanju trupla na druge lokacije pomagala tudi njegov brat in oče, ki sta bila pripeljana v preiskovalni pripor, kjer pa je brat umrl. Ravno osumljeni D. D. in njegov brat, ki je priznal sodelovanje pri skrivanju, naj bi policiji navedla na desetine lokacij, kjer naj bi truplo bilo, vendar ga na nobeni od teh niso našli.

Policisti in ostale pristojne ekipe so v dneh iskanja neuspešno prečesali že številne lokacije v širši okolici. Trenutno podrobneje prečesavajo širše območje Banjskega polja, nova območja v vasi Sumrakovac, pa tudi dele struge Zlotske reke. Po poročanju Dnevnika.hr naj bi se odločili znova preiskati tudi nekatere že pregledane lokacije, saj obstaja verjetnost, da jim je med prvim pregledom ušla kakšna podrobnost. Med drugim naj bi znova preiskali dele vasi Zlot, kjer sta delavca zbila deklico.

Policija je do zdaj preverila tudi vse delujoče in nedelujoče namakalne sisteme ter jaške in zbiralnike, saj sta osumljena dobro poznala vodovodno omrežje na tem območju. Prav tako so prekopali dvorišče na domu enega od osumljencev, vsa dosedanja prizadevanja pa še vedno niso pripeljala do trupla deklice.

Mati osumljenega se je odločila, da ne bo pričala

Kot navajajo balkanski mediji, je bila mati osumljenega D. D. danes privedena na zaslišanje na sodišče. Upali so, da bi lahko ona razkrila pravo lokacijo, vendar je, kot poroča srbski Telegraf, izkoristila zakonsko pravico do molka in ni pričala. To pravico imajo najožji sorodniki osumljencev. Danes naj bi zaslišali še dve priči, po pisanju medijev naj bi bila ena od teh tudi oče osumljenega D. D. Nekaj prič bo sodišče zaslišalo tudi v sredo.

Ko bo preiskava in zbiranje dokazov končano, naj bi bila osumljena za umor Danke napotena še na psihiatrični pregled v specializirano zaporniško bolnišnico v Beogradu, so sporočili z višjega državnega tožilstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje