Truplo Danke danes iščejo v okolici vasi, v kateri živi eden od osumljencev

Svet 10. Apr 202414:15 0 komentarjev
Policija je zaprla del ceste, ki vodi do deponije, kjer naj bi bilo dekličino truplo.
Foto: M.M./PIXSELL/BOBO

Fokus policije in drugih služb, ki že skoraj en teden iščejo truplo Danke Ilić iz Bora v Srbiji, se je premaknil na 15 kilometrov oddaljeno vas Zlot, od koder prihaja eden od osumljencev za umor. Tam so že včeraj preiskali hišo osumljenčeve družine, danes pa iskanje poteka v težko dostopni okolici vasi. Medtem naj bi v naslednjih dneh zaslišali tudi osumljenčevo mamo.

Na vzhodu Srbije se nadaljuje iskanje trupla deklice Danke Ilić. Ekipe iskalcev, med katerimi so policisti, gasilci in nekatere druge službe, so se že v torek osredotočile na vas Zlot, od koder prihaja osumljeni, ki je policistom priznal umor. Danes naj bi po poročanju N1 Beograd truplo iskali predvsem v okolici vasi na zaraščenem in težje dostopnem terenu.

Za zdaj je znano, da sta delavca komunalnega podjetja Vodovod S. J. in D. D. deklico najprej zadela z avtomobilom, nato pa jo je eden od njiju zadavil in njeno truplo odvrgel na deponiji. Dva dni po tem je D. D. prestavil truplo, pri tem pa sta mu pomagala oče R. D. in brat. Priprli so tudi njiju, a je brat osumljenega v nedeljo v zaporu umrl. Drugi osumljeni delavec komunale S. J. se brani z molkom.

Medtem R. D. za slab mesec dni ostaja v priporu, kjer so ga že zaslišali, je njegov odvetnik povedal novinarjem srbskega Kurirja. V naslednjih dneh naj bi zaslišali tudi osumljenčevo mamo, ki pa trenutno ostaja na prostosti v družinski hiši v Zlotu. Hišo varuje in nadzira policija, ki jo je včeraj tudi preiskala. Po navedbah N1 Beograd so pregledali notranjost hiše in okoliška poslopja, vodnjak in greznico.

Osumljenca tako, čeprav je eden od niju umor priznal, ne razkrivata, kam sta premaknila truplo še ne dveletnega otroka. Kot je za srbski portal Nova.rs dejal nekdanji inšpektor oddelka za krvne in spolne delikte beograjske policije Dragiša Remović, se iskanje trupla, tudi če ga ne najdejo kmalu, nikoli zares ne bo ustavilo. Ob tem je izpostavil, da najdba trupla ni pogoj za obsodbo storilcev, več pa preberite v članku Bivši inšpektor pojasnil, kaj se bo zgodilo, če trupla deklice nikoli ne najdejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!