Zunanje ministrstvo potrdilo, da so v helikopterski nesreči umrli Slovenci

helikopet, Alidaunia
Simbolična fotografija (Vir: PROFIMEDIA)

V južnoitalijanski pokrajini Apulija je prišlo do strmoglavljenja helikopterja zasebnega podjetja. V nesreči je umrlo vseh sedem potnikov in članov posadke med njimi pa so bili tudi štirje slovenski turisti, člani iste družine. Njihovo smrt so potrdili tudi na ministrstvu za zunanje zadeve.

Na krovu helikopterja, ki je zjutraj vzletel s Tremitskega otočja v južni italijanski pokrajini Apulija, je bilo sedem potnikov. Poleg dveh članov posadke ter enega zdravnika, ki so vsi bili italijanski državljani, so v nesreči umrli še štirje slovenski turisti.

V družbi Pro Plus so potrdili, da so v helikopterski nesreči v Italiji umrli tehnični direktor Pro Plusa Boštjan Rigler, njegova žena in mladoletna otroka. Več o tem si lahko preberete v prispevku V helikopterski nesreči umrl tehnični direktor Pro Plusa in njegova družina.

Smrt štirih Slovencev je potrdilo tudi slovensko zunanje ministrstvo, ki je svojcem ob tem izreklo iskreno sožalje. Kot so zvečer sporočili, bo ustrezno pomoč nudilo slovensko veleposlaništvo v Rimu.

Da so bili na seznamu potnikov helikopterja štirje Slovenci, je sicer že popoldne za N1 potrdila tudi zunanja ministrica Tanja Fajon.

Prva poročila italijanskih medijev so sicer navajala, da je v nesreči umrlo pet slovenskih turistov med katerimi je bil en otrok. Po zadnjih informacijah so bili na krovu helikopterja štirje Slovenci, med njimi pa dva otroka.

Slovenski turisti so bili vsi člani iste družine. Po poročanju Anse so na otok prispeli že v petek in bi se morala še isti večer vrniti v Foggio, a so zaradi neugodnih vremenskih razmer polet preložili na danes. Kot poroča italijanski časopis La Repubblica, je šlo za helikopter zasebnega podjetja Alidaunia, ki izvaja komercialne helikopterske prevoze med Tremitskim otočjem in mestom Foggia.

Helikopter je z otočja vzletel okoli 9.20. Zadnji stik s plovilom je kontrola leta vzpostavila med krajema Apricena in San Severo, razbitine strmoglavljenega helikopterja pa so okoli 14. ure našli v bližini Apricene na težko dostopnem terenu. Po poročanju časopisa so danes v tem delu države prisotne nevihte.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.