Kaj je nelogičnega v izjavah znanke pogrešanega Mateja

Črna kronika 24. Jan 202208:53 > 09:43 0 komentarjev
Matej Periš
MUP RH

Splitčanka Maja Sopta, ki naj bi bila zadnja oseba, s katero je izginuli Matej Periš poskušal vzpostaviti stik, preden je zapustil klub Gotik in izginil brez sledu, je za TV Prva povedala, da je prestala poligrafski test in dala svoj telefon policiji. Je pa njena prva in edina komunikacija z mediji sprožila niz novih vprašanj in nelogičnosti glede izginulega Splitčana.

Maja Sopta je v oddaji za TV Prva delila več podrobnosti o svojem zadnjem stiku s pogrešanim Matejem Perišem. Med drugim to, da je imela njegov neodgovorjeni klic ob 22.29.

“30. decembra me je prijateljica Teodora poklicala, da gremo v restavracijo, tik pred vstopom v restavracijo pa mi je zvonil telefon, ki je bil na zadnjem sedežu avtomobila. Vendar sem takrat ravno parkirala, bala sem se, da se bom zaletela; sneg, led, nisem navajena na take razmere, saj sem z mediteranskega območja. Rekla sem, da bom [telefon, op. a.] pogledala, ko pridem v restavracijo,” je povedala Maja Sopta.

Javnost pa je ob tej pripovedi vznemirilo, da se Splitčanka pritožuje zaradi oteženega parkiranja zaradi ledu. Letos so v novoletnem času namreč izmerili višje temperature, kot so običajne za to obdobje. Ker ni bilo niti snega niti ledu, se prebivalci sprašujejo, zakaj je Maja Sopta omenila to podrobnost.

V nekem trenutku svojega pričanja je Splitčanka prav tako potožila, da se takoj po tem, ko je prispela v Beograd, ni počutila dobro, dobila je vročino. Restavracije v srbski prestolnici je obiskovala, čeprav je, kot je povedala, zbolela.

“Ko bi le vedela, da pride v Beograd”

Skrivnostna Splitčanka je povedala, da ni vedela, da Matej Periš prihaja v Beograd. To je dodatno vzbudilo sumničavost.

Dekle Mateja Periša je nedavno razkrilo, da je Matej skupaj s prijatelji več mesecev načrtoval potovanje v Beograd za novo leto. Po drugi strani Splitčanka Maja Sopta prav tako trdi, da je njen brat Perišev prijatelj in da ga ona tudi pozna, saj je bila njena mati Periševa učiteljica.

Čudno bi torej bilo, da Splitčanka ne bi bila seznanjena z njihovim potovanjem; da so odpotovali, bi lahko izvedela tudi z družbenih omrežij ob njihovem prihodu v Beograd. Kot je povedala, so oni videli njene objave in so jo vprašali za nasvet, kam naj gredo v Beogradu ven.

Brat, s katerim se Periš druži, jo je klical v paniki

Mateja Sopta je dejala, da jo je brat v paniki poklical, da bi jo vprašal, kje je.

“Jaz sem mu [Mateju, op. a.] ponovno poslala sporočilo, da ga vprašam, kje je, da mu povem, da ga iščejo in naj se javi. Nisem dojela, da je vse to tako … Ko smo vstopili v 1. januar, sem videla, kako zelo resna je situacija. Ko me je kontaktirala policija, sem videla, kako resno je,” je povedala Maja.

Pri tem pa še vedno ostaja nejasno, zakaj je Majin brat, ki je tudi Matejev prijatelj, klical Majo, da jo vpraša, kje je Matej, če niti ni vedela, da pride.

Pogrešani Matej Periš
Jelena Bokun/N1

Komentar detektiva

Zasebni detektiv in nekdanji policist Bratislav Zdravković je po gostovanju Maje Sopta na TV Prva zadevo komentiral za medije. Z javnostjo je delil svoja sumničenja in neobičajne podrobnosti, ki jih je povedala skrivnostna Splitčanka.

“Rekla je, da je šla tudi na poligraf, a moje vprašanje je, zakaj je opravljala poligrafski test, če ni sumljiva? Zakaj kaže svoj potni list, ki ga drži v rokah? Je to morda dokaz nedolžnosti?” se je vprašal detektiv Zdravković.

Nekdanji policist in zasebni detektiv je izjavil, da je prepričan, da je bila popolna “šokantna izpoved” Maje Sopta zaigrana. “V njenem intervjuju nisem zaznal in videl iskrenosti. Ves čas se je opravičevala, a v meni je to vzbudilo občutek, da je kriva. Če bi se izgubil moj prijatelj, bi mi bilo vseeno za vse, mar bi mi bilo le za to, kje je ta človek in ali ga bodo kdaj našli. Nikoli ne verjamem ženskam, ki jokajo brez solz,” je zaključil Braco Zdravković.

Nedostopna za medije, izključila je družbena omrežja

Potem ko se je razvedelo, da je bila Maja Sopta zadnji Perišev kontakt pred njegovim izginotjem, je skrivnostna Splitčanka izključila vsa družbena omrežja. Enako so ravnali tudi Periševi prijatelji, s katerimi je Matej potoval v Beograd, a se je Splitčanka v nasprotju z njimi pojavila v oddaji Eksploziv.

Po gostovanju v oddaji, ki je dvignilo veliko prahu, se je Maja zavila v molk in se ne pojavlja v javnosti, kljub temu da je njen prvi medijski nastop sprožil veliko sumničavosti in nerazrešenih vprašanj.

Iskanje 24-letnega Splitčana Mateja Periša, za katerim se je po odhodu iz kluba Gotik izgubila vsaka sled, sicer neprekinjeno traja tri tedne. Periša iščejo hrvaški in srbski policisti, fokus preiskave pa je na reki Savi. Pristojni organi na vprašanja o tem primeru ne odgovarjajo, saj je še veliko nepojasnjenega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!