Kamere posnele tatu, ki s pomočjo lestve krade v parku Tivoli

Črna kronika 02. Mar 202419:03 > 19:55 9 komentarjev
Ulične svetilke v ljubljanskem parku Tivoli
Foto: N1

V ljubljanskem parku Tivoli že od lanskega poletja z uličnih svetilk kradejo bakrene pokrove. Škoda ni majhna. Policija je decembra izsledila enega osumljenca in proti njemu podala kazensko ovadbo.

Med sprehodom po ljubljanskem parku Tivoli je bilo v zadnjih dneh mogoče opaziti številne poškodovane mestne svetilke. Vsem je na vrhu manjkal pokrov. Kot pravijo na Mestni občini Ljubljana, je bil na delu tat.

Na občini se s težavo kraje bakrenih pokrovov v parku Tivoli srečujejo že od lanskega poletja – postopoma je bilo s tamkajšnjih svetilk ukradenih približno 70 pokrovov. “Pred  tremi tedni je bilo odtujenih dodatnih 100 kosov, in sicer na celotnem območju Tivolija, od čolnarne do bazena, vključno s sprehajalnimi potmi,” so še povedali na občini.

Dodali so, da so izdelavo novih pokrovov že naročili in jih tudi že začeli nameščati. Doslej so jih 26 že pritrdili, v petek pa so začeli nameščati še 50 kosov,” so še zapisali.

Večina uličnih svetilk v parku je bila ta teden videti takole:

Ulične svetilke v ljubljanskem parku Tivoli
Foto: N1

Tatu z lestvijo so posnele nadzorne kamere

Na občini škodo zaradi kraje bakrenih pokrovov ocenjujejo na približno 13.000 evrov. So pa o tem obvestili tudi policijo. “Ta je tudi pogledala posnetke kamer Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice na Jakopičevem sprehajališču, na katerih se vidi človeka z lestvijo, vendar oseba ni prepoznavna,” so še dodali.

Policija prijela enega od osumljencev

Na Policijski upravi Ljubljana so v lanskem letu prejeli prijavo treh primerov tatvine pokrovov luči na območju Tivolija. “V dveh primerih so podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, v mesecu decembru 2023 pa so policisti z zbiranjem obvestil uspeli izslediti osumljenca in zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Ljubljani,” so dodali.

V zadnjem mesecu so ljubljanski policisti prejeli še dodatne informacije o podobnih tatvinah in prav tako začeli zbiranje obvestil, vendar trenutno več informacij še ne morejo posredovati.

Kot so ob tem zapisali na PU Ljubljana, policijske enote v mestu z namenom preventivnega delovanja in preprečevanja izvrševanja kaznivih dejanj in prekrškov na ta območje konstantno usmerjajo policiste in kriminaliste. “Prav tako za preprečevanje tovrstnih dogodkov sodelujemo z mestno občino in drugimi deležniki z namenom preprečevanja tovrstnih dogodkov,” so še dodali.

Konec tedna je občina na svetilke ponovno namestila pokrove:

Ulične svetilke v ljubljanskem parku Tivoli
Foto: N1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje