Kot kaže, so v neurjih in poplavah umrli trije ljudje

Črna kronika 04. Avg 202313:48 > 19:36
rešilec, reševalno vozilo
BOBO

Vremenska ujma in katastrofalne poplave, ki so zajele Slovenijo, so po doslej znanih podatkih, kot kaže, terjale tri smrtne žrtve. V Kamniku je umrla državljanka Slovenije, v gorah na območju Kranja pa dva nizozemska državljana. Okoliščine smrti še ugotavljajo, so potrdili na Generalni policijski upravi. Sožalje svojcem je izrekel tudi premier Robert Golob.

Na policiji okoliščine smrti še preiskujejo, se pa po doslej znanih podatkih nakazuje, da bi bile lahko za vse tri žrtve usodne poplave oziroma vremenske ujme. “V Kamniku bi lahko bila smrt posledica poplav, v gorah pa zaradi udara strele. Okoliščine smrti se še ugotavljajo,” je poudarila Maja Adlešič Ciperle z Generalne policijske uprave.

O smrti državljanke Slovenije na območju Kamnika so bili policisti obveščeni danes zjutraj. Kot je naknadno sporočila policija, so starejšo osebo našli pred hišo, kjer je živela. “Vzrok smrti še ni znan; prav tako še ni potrjeno, da gre za posledico poplav. Ker je območje pod vodo, policisti in službe za reševanje še niso na kraju, da bi preverili vse okoliščine,” so zapisali.

Sožalje svojcem umrle je na večerni novinarski konferenci – po tem, ko se je sestal s štabom civilne zaščite – izrekel tudi premier Robert Golob. “Vsi držimo pesti, da je to edina žrtev, hkrati pa želimo hitro okrevanje vsem tistim, ki so bili v zadnji ujmi poškodovani,” je dejal.

O dveh pogrešanih tujcih pa je bila policija obveščena v četrtek zvečer. “Po podatkih, s katerimi razpolagamo, sta osebi včeraj v jutranjih urah odšli z Rudnega polja proti območju Viševnika in naprej proti Velikemu Draškemu vrhu. Danes v jutranjih urah sta bili pogrešani osebi najdeni pod potjo, na območju med Malim in Velikim Draškim vrhom,” so zapisali na policiji. Moška, stara 52 in 19 let, oba državljana Nizozemske, sta zaradi dobljenih hudih telesnih poškodb na kraju umrla. V iskalni akciji, ki je potekala v zelo zahtevnih vremenskih razmerah (močan dež, nevihte, neprestani pojavi strel) so sodelovali policisti in gorski reševalci GRS Bohinj in GRS Radovljica. “Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vzroku in okoliščinah smrti oseb,” so še dodali.

Več informacij bo na voljo, ko bodo policisti končali oglede, je še izpostavila Adlešič Ciperle.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.