Krut napad na 72-letnico in 82-letnika: nad njima so se znesli in ju okradli

Črna kronika 22. Sep 202311:08 3 komentarji
Silhueta neznanega moškega
Fotografija je simbolična. Foto: PROFIMEDIA

Gorenjski policisti iščejo napadalca na dva starejša človeka. Prvi napad se je zgodil v Škofji Loki. Storilca sta vstopila v hišo, fizično napadla 72-letnico in ji ukradla vrednejše predmete. Drugi, zelo podoben primer pa se je zgodil v Žirovnici – tam sta moška napadla 82-letnika. Za zdaj še ni potrditve, da sta primera povezana, a policija še vedno zbira informacije in pri tem za pomoč prosi javnost.

Na Gorenjskem sta se včeraj zgodila dva napada na starejša občana.

Prvi sredi noči, saj so škofjeloški policisti dobili obvestilo o napadu na starejšo žensko okoli pol četrte ure. Storilca sta vstopila v notranjost hiše in fizično napadla 72-letnico. S sabo sta po podatkih PU Kranj odnesla nekaj vrednejših predmetov.

Nato pa so jeseniški policisti okoli 10. ure dobili obvestilo o podobnem dogodku v občini Žirovnica. Tam je bil tarča 82-letni moški. Storilca sta tudi v tem primeru vstopila v hišo, moškega napadla in ga poškodovala. S sabo sta odnesla vrednejše predmete.

Policisti prosijo za pomoč, za zdaj imajo opis napadalcev na 82-letnika

Za zdaj potrditve, da bi bila primera povezana, ni, a policisti informacije še zbirajo in pri tem potrebujejo tudi pomoč javnosti.

Če bi kdo imel informacije o dogodku na območju Škofje Loke, naj se zglasi na najbližji policijski postaji ali pokliče na Policijsko postajo Škofja Loka (04/502 37 00) ali na številko 113 ali anonimni telefon (080 1200). Opisa napadalcev v tem primeru policisti še nimajo.

Če ima kdorkoli informacije o dogodku na območju Žirovnice, pa naj prav tako pride na najbližjo policijsko postajo ali pa pokliče Policijsko postajo Jesenice (04/582 13 00) ali na številko 113 ali anonimni telefon (080 1200).

Za napad in vlom v Žirovnici pa policisti opis storilcev imajo.

Prvi:
– Moški, star okoli 25 let, visok od 175 do 180 centimetrov.
– Oblečen je bil v temno jopico, temen spodnji del trenirke z rdečim znakom Nike na levem hlačnem žepu. Na glavi je imel maskirno vojaško kapo s šiltom in vojaški nahrbtnik.

Drugi:
– Moški, star med 30 in 40 let.
– Oblečen je bil v siva oblačila. Na glavi je imel kapuco in čez obraz kirurško masko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje