Žrtev naj bi zalezoval že od julija, v parku jo je pričakal z nožem in sekiro

Črna kronika 04. Sep 202212:27 > 16:25
Policijski avto
Foto: N1

V mestnem parku v središču Maribora je v noči na nedeljo 22-letnik z nožem in sekiro hudo poškodoval 20-letnico. Žrtev je še vedno v smrtni nevarnosti, zdravijo jo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Policija napad obravnava kot poskus umora. Storilec naj bi žrtev zalezoval že od julija letos.

Kot navaja spletni Večer, ki se naslanja na vire blizu policiji, je 22-letnik dekletu “odrezal palec, jo do neprepoznavnosti iznakazil po obrazu, porezal po ušesu in nekajkrat zabodel v predel trebuha”. Kraj dogodka naj bi nato zapustil, a se, ker je tam pozabil nahrbtnik, vrnil. Policija je osumljenca odkrila po naključju, v času, ko se je vrnil na prizorišče napada, je bila v okolici ena od patrulj.

Osumljenec, ki ga policija menda doslej še ni obravnavala, naj bi bil tudi sam lažje poškodovan (porezan po nogi). Osumljencu so odvzeli prostost in mu odredili 48-urno pridržanje. Večer še poroča, da je 22-letnik žrtev napadel s sekiro in in nožem. Po neuradnih podatkih medija naj bi storilec svoje dejanje deloma priznal in povedal, kam je odvrgel orožje, s katerim je poškodoval 20-letnico.

Po poročanju Večera naj bi se poskus umora zgodil nekaj minut čez eno uro zjutraj. Svojec žrtve je za medij še povedal, da je napadalec, ki je imel sicer dekle, 20-letnico zalezoval že od julija letos. Žrtvi naj bi tisti večer pisal, da ima zanjo neka pisma, zato se je z njim sestala v parku.

Po besedah višjega samostojnega policijskega inšpektorja Mateja Harba policija napad obravnava kot poskus umora in intenzivno zbira obvestila o napadu. “Policija je opravljala naloge med rednim delom in ob tem naletela na žrtev. Ni bilo prijave morebitnih opazovalcev,” je dejal Harb.

“Z zbiranjem obvestil je bilo do sedaj ugotovljeno, da je 22-letni osumljenec, po vsej verjetnosti zaradi medsebojnih nesoglasij, z ostrim predmetom poškodoval 20-letno oškodovanko in ji na ta način povzročil telesne poškodbe, ki so opredeljene kot posebno hude,” so pojasnili. Dekletu so policisti po njihovih besedah na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so jo reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Po Harbovih besedah policija ni bila obveščena, da naj bi osumljenec žrtev že nekaj časa zalezoval. Podrobnejših informacij pa pri policiji niso želeli podati, saj preiskava še poteka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.