Milijon avstralskih dolarjev za informacije o pogrešanem otroku

Avstralska policija na čolnu
Profimedia

Zvezna država Zahodna Avstralija je obljubila milijon avstralskih dolarjev za posredovanje informacij o pogrešani štiriletnici Cleo Smith. Deklica je izginila v soboto ponoči med šotorjenjem z njeno družino v obmorskem kraju Macleod. Policija sumi, da je šlo za ugrabitev, saj otroka kljub intenzivnemu iskanju na širšem območju še vedno niso našli.

Vlada zvezne države Zahodna Avstralija ponuja milijon avstralskih dolarjev (644.141 evrov) za informacije, ki bi iskalce vodile do pogrešane Cleo Smith. Deklico, staro štiri leta, pogrešajo od sobote, ko je izginila iz šotora, s katerim je z družino dopustovala v obmorskem kraju Macleod.

Reševalne ekipe, ki iščejo na kopnem in na morju, še vedno niso našle nobene sledi za njo. Policija prav zaradi tega meni, da je bila deklica ugrabljena. “Glede na trud in sredstva, ki smo jih v iskanje vložili bi jo do sedaj že morali najti,” so sum ugrabitve pojasnili v zvezni policiji. Za visoko nagrado se je zvezna vlada odločila prav zaradi pomanjkanja informacij.

Izginotje opazili zjutraj

Ellie Smith, mama pogrešanega otroka, je javnost pozvala k pomoči pri iskanju. “Veliko ljudi mi stoji ob strani, sprašujejo me, kaj potrebujem. Vse, kar potrebujem, je to, da se moja punčka vrne domov,” je povedala.

Smith je svojo hčerko nazadnje videla v šotoru ob 1.30, ko ji je prinesla vodo. Ko se je zjutraj zbudila, njene hčerke ni bilo nikjer, zadrga na vhodu v šotor pa je bila odprta. Ellie Smith živi v bližnjem kraju in pozna okolico Macleoda, zato je hčerko najprej iskala sama s svojim partnerjem in je policijo poklicala kasneje, ko hčerke ni našla v bližini šotora.

Reševane ekipe pri iskanju na težko dostopne terenu uporabljajo brezpilotne letalnike ter štirikolesnike. Intervencijo ovira slabo vreme in številne nevihte.

Pišeta: Helen Regan in Hilary Whiteman