Mlad bik še vedno “vasuje”

Črna kronika 13. Okt 202109:48 > 10:49 0 komentarjev
mladi bik
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Pol leta starega bika, ki je včeraj pobegnil s pašnika v Kokri, še vedno iščejo. Kot kaže, še "vasuje", pravijo kranjski policisti.

V torek je v Kokri na Gorenjskem s pašnika ušel mladi bik. Ker bi lahko zašel na cesto, je policija pozvala k previdni vožnji. Bika jim včeraj ni uspelo najti in ujeti, zato se iskanje nadaljuje tudi danes.

Kot so nam povedali na Policijski upravi Kranj, ga lastnik še vedno išče. Včeraj so dobili informacijo, kje bi lahko bil, a ga ob prihodu tam ni bilo več.

Predstavnik za odnose z javnostmi Bojan Kos je za N1 povedal, da je bik plašen in pobegne. “Star je pol leta, in kot izgleda, še ‘vasuje’,” je zapisal na naše poizvedovaje, ali so ga že ujeli. Po lastnikovih besedah bik ni napadalen.

Pred kratkim je big pobegnil tudi na Polzeli

Pred kratkim so imeli težave s pobeglim bikom tudi v okolici Polzele. Policisti so takrat bika skušali umiriti, ker pa je postajal vedno bolj agresiven in nevaren, so ga morali ustreliti.

Junija lani je v Celju pobegnilo 20 bikov, ki so podrli ograjo in se razbežali. Lastniku je s pomočjo sosedov takrat 19 bikov uspelo uloviti, eden pa je stekel na avtocesto in ogrožal promet. Policisti so ga skušali omejiti z vozili, vendar so ga morali kasneje ustreliti, saj je bil agresiven in je ogrožal varnost v cestnem prometu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!