Motorist pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil 120

Črna kronika 21. Jul 202208:20 > 08:36 1 komentar
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Celjski policisti so pri nadzoru prometa ustavili motorista, ki je pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil kar 120 kilometrov na uro. Ustavili so tudi veliko drugih voznikov, ki so prekoračili hitrost vožnje, med vožnjo uporabljali mobilni telefon in prevozili rdečo luč.

Policisti so včeraj na celotnem območju Policijske uprave Celje izvedli krajši namenski nadzor cestnega prometa, s poudarkom na vožnji motoristov, mopedistov in kolesarjev, prekoračitvah hitrosti, telefoniranja med vožnjo ter neupoštevanja rdeče luči na semaforjih. V treh urah so policisti zaznali 106 kršitev cestnoprometnih predpisov.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je 35 voznikov prekoračilo dovoljeno hitrost vožnje, 25 voznikov je pri vožnji uporabljalo mobilni telefon, 5 jih je v križišče zapeljalo pri rdeči luči na semaforju, enajst voznikov ni uporabljalo varnostnih pasov, dvakrat sta prometne predpise kršila kolesarja, enkrat pa voznik mopeda.

V Pristavi pri Mestinju so policisti ustavili voznika, ki je pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil kar 120. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog, predlagana sankcija je 1.200 evrov globe in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

V Prekopi pa so policisti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v jutranjih urah 0,39  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar ga je doletelo 600 evrov globe in stranska sankcija 8 kazenskih točk. Globo si je prislužil tudi s prekoračitvijo hitrosti, saj je pri omejitvi 50 vozil 81 kilometrov na uro.

Ob tem so na policiji dodali, da se morajo vsi udeleženci cestnega prometa zavedati, da s svojim neodgovornim ravnanjem ogrožajo ne le svojih življenj, ampak tudi življenja ostalih nič krivih udeležencev cestnega prometa. “Spoštujmo cestnoprometne predpise in s tem prispevajmo k večji varnosti na cestah,” so dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje