Tragična noč na cestah: v treh nesrečah umrli motorist, pešec in sopotnica

Črna kronika 11. Jul 202107:33 > 14:22
policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

Policija je v zadnjih 24 urah obravnavala tri nesreče, ki so terjale življenja. V Divači je umrl motorist, v Ljutomeru pa pešec. V naselju Zgornje Verjane je ponoči umrla oseba, potem ko se je osebno vozilo prevrnilo na streho.

Kot so sporočili s policijske uprave Koper, se je prva tragična nesreča zgodila nekaj pred 19. uro v krožišču pri industrijski coni v Divači. 53-letni voznik motornega kolesa je vozil po regionalni cesti iz smeri Divače proti Kozini, ko je v nepreglednem ovinku zapeljal desno z vozišča in v kovinsko varnostno ograjo. Tam je z motorjem poletel v zrak in trčil v drog javne razsvetljave. Zaradi hudih poškodb je 53-letnik umrl na kraju nesreče, so še sporočili s policije.

Ob 21. uri pa je na Prešernovi ulici v Ljutomeru v prometni nesreči umrl pešec. Nesreča se je zgodila, ko je 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v smeri naselja Noršinci, na prehodu za pešce trčil v 33-letnega pešca iz občine Ljutomer, ki je prečkal vozišče z njegove desne strani. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

V naselju Zgornje Verjane v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah pa se je nekaj po 1. uri ponoči osebno vozilo prevrnilo na streho. Zaradi poškodb je ena oseba umrla na kraju nesreče, drugega ponesrečenca pa so reševalci prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor, navaja center za obveščanje.

Po podatkih mariborske policijske uprave je voznik v levem nepreglednem ovinku, ki poteka po klancu navzdol, izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal desno na travnik. Tam je s sprednjim levim delom trčil v prometni znak z betonskim temeljem, z desnim delom vozila pa oplazil drevo. Nato se je vozilo s sprednjim delom zarilo v zemljo, tako da je avto dvignilo v zrak in ga obrnilo, tako da je po nekaj metrih s streho trčil v drevo in nato obstalo na kolesih v gozdu. V nesreči je umrla sopotnica, voznik pa se je lažje poškodoval.