Na akumulacijskem jezeru Vogršček se je utopil 68-letni moški

Črna kronika 12. Jul 202109:54 > 24. Mar 2022 19:33 0 komentarjev
utopitev, jezero Vogršček
Alen Milavec/BOBO

Policisti PU Nova Gorica so sinoči obravnavali primer utopitve na akumulacijskem jezeru Vogršček. Po doslej zbranih podatkih je moški padel s surfa in se utopil.

Policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so bili v nedeljo, 11. julija, ob 17.41 obveščeni, da se v akumulacijskem jezeru Vogršček utaplja moški.

Po do zdaj zbranih podatkih se je 68-letni moški nekaj po 17. uri usedel na surf in z njo v sedečem položaju veslal proti sredini jezera. Dobre pol ure pozneje je moški iz neznanega razloga padel z deske v jezero.

Poleg policistov Policijske postaje Nova Gorica so bili na kraj nesreče napoteni tudi poklicni gasilci in potapljači Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilska enota Nova Gorica ter reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica. Pri iskanju moškega na tistem delu akumulacijskega jezera, kjer so ga očividci nazadnje videli, pa so se jim pridružili tudi štirje potapljači Društva za podvodne dejavnosti (DPD) Soča.

Potapljači so pregledovali območje in dno akumulacijskega jezera tudi s pomočjo čolna in sonarja. Ob 21.22 so omenjeno osebo našli, in sicer približno sto metrov od obale. Zdravnica NMP ZD Nova  Gorica  je  na  kraju  potrdila  smrt pokojnega in odredila sanitarno obdukcijo, svojci pa so potrdili njegovo identiteto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!