Na pobočju Prisojnika našli mrtvega planinca

Črna kronika 14. Feb 202209:15 > 10:06 0 komentarjev
Prisojnik
PROFIMEDIA

Pohodnika sta v soboto na območju občine Bovec med vračanjem z gore Prisojnik našla na moško truplo. Planinec je najverjetneje zdrsnil z grebenske poti, drsel 500 metrov globoko in na kraju nesreče umrl, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica. Policisti so v soboto tudi na območju Radelj našli pogrešanega mrtvega moškega, ki naj bi prav tako zdrsnil in padel.

V  soboto ob 14.21 so bili policisti PU Nova Gorica obveščeni o gorski nesreči na območju občine Bovec. Pohodnika sta med vračanjem z vrha Prisojnika na približno 2.060 metrov nadmorske višine našla moškega, ki ni kazal znakov življenja.

Na kraju so posredovali policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica in člani Gorske reševalne službe Bovec, ki so s pomočjo policijskega helikopterja truplo preminulega pohodnika prepeljali v Trento, kjer ga je prevzela komunalna služba.

Tuja krivda izključena

Policisti so z ogledom kraja najdbe trupla ugotovili, da je ponesrečenemu najverjetneje zdrsnilo z grebenske poti na Prisojnik. Nato je približno 500 metrov drsel po strmem, zasneženem in poledenelem pobočju in se naposled ustavil nekaj metrov nad planinsko potjo, ki vodi proti prelazu Vršič.

Planinec je na kraju zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Policija je o najdbi trupla obvestila preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredila sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Pri obdukciji bo ugotovljena in dokončno potrjena tudi identiteta pokojnega.

Policisti so v nedeljo in v ponedeljek nadaljevali preiskovanje kraja nesreče, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče. Tujo krivdo so za zdaj izključili, sumljivih okoliščin niso ugotovili, še dodajajo na PU Nova Gorica.

Podoben primer tudi v Radljah

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so bili v soboto obveščeni o pogrešanju 52-letnega moškega na območju Sv. Vida, ki je v petek odšel na sprehod in se ni vrnil. V sodelovanju z gorskimi reševalci, gasilci in lovci so policisti pregledali območje, kamor je običajno hodil. Pogrešanega moškega so našli mrtvega na območju Sv. Vida.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, je pogrešanemu najverjetneje na stezi zdrsnilo in je padel po strmem pobočju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!