Na priljubljeni avstralski plaži morski pes napadel in ubil najstnika

Črna kronika 28. Dec 202317:00 1 komentar
Plaža Ethel
Plaža Ethel (Foto: PORFIMEDIA)

Na priljubljeni turistični plaži v Avstraliji je napadel morski pes. Po napadu so policisti iz vode potegnili mrtvega najstnika.

Na jugu Avstralije se je danes zgodil napad morskega psa.

Policisti so po napadu iz vode potegnili truplo najstnika, po neuradnih informacijah avstralskih medijev naj bi bil star 14 let. Policija je bila o napadu obveščena okoli 13.30.

Žival je napadla v vodah ob priljubljeni plaži Ethel, ki spada v območje nacionalnega parka Innes. Plaža je izjemno popularna med deskarji na vodi in turisti. Valovi ob 400 metrov dolgem peščenem pasu se namreč dvignejo tudi do metra in pol visoko.

Eden izmed lokalnih prebivalcev, ki na območju deska že več let, je po napadu za ABC News dejal, da je bil deček v času napada ob obale oddaljen približno 30 metrov. Dodal je, da morski psi v vodi niso redkost, a da jih je vedno manj. Kljub temu v vseh teh letih ni slišal, da bi se na območju že zgodil kakšen napad

Na drugih avstralskih plažah pa so letos zabeležili več napadov morskih psov. Oktobra je prav tako na jugu celine v napadu umrl deskar, maja je žival ubila deskarja ob polotoku Eyre. Februarja je eden izmed morskih psov zaplaval do mesta Perth, v napadu je umrla deklica. Po številu napadov morskih psov se Avstralija uvršča na drugo mesto, pred njo so le ZDA, še poroča BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje