“Napihali” kolesarka, voznik avtomobila in traktorja

Črna kronika 13. Jul 202208:19 > 08:32 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Policisti PU Novo mesto so v torek obravnavali tri primere alkoholiziranosti v prometu. Popoldan so ustavili voznika BMW, ki je vijugal po cesti, pozno zvečer so dobili obvestilo iz bolnišnice, da se je poškodovala kolesarka, ki je bila prav tako vinjena, pozno zvečer pa so policisti posredovali še pri vozniku traktorja.

Včeraj popoldan so policiste PU Novo mesto obvestili, da po avtocesti pri Trebnjem vijuga voznik v vozilu znamke BMW. Na cesti je zaviral in speljeval ter ogrožal preostale udeležence v prometu. Policisti so voznika izsledili in ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj kaže očitne znake alkoholiziranosti.

V litru izdihanega zraka je imel 0,46 miligrama alkohola, na avtomobilu pa nameščene tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 1.440 evrov. Izrekli so mu tudi 16 kazenskih točk.

Malo po 22. uri so policiste poklicali iz brežiške bolnišnice in jih obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala pri padcu s kolesom. Policisti so v postopku ugotovili, da je 40-letna ženska kolesarila iz Kapel proti Župelevcu in v naselju Vrhje izgubila oblast nad kolesom ter s ceste zapeljala v jarek in padla. V litru izdihanega zraka je imela 0,56 miligrama alkohola, policisti pa bodo uvedli postopke o prekršku.

Pol ure pred polnočjo so policisti posredovali še pri nesreči v Semiču. Izkazalo se je, da je 51-letni voznik traktorja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste po brežini in se lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligrama alkohola. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!