Nesreča manjšega letala usodna za enega človeka

Črna kronika 04. Mar 202318:40 > 20:08
Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

Na Dolenjskem se je zgodila nesreča manjšega letala, v kateri je en človek izgubil življenje.

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so nekaj pred 17. uro prejeli več klicev občanov, da naj bi na območju Dobravice (Šentjernej) strmoglavilo manjše letalo in zagorelo.

Na kraju je ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Po prvih ugotovitvah naj bi bila v času strmoglavljena v letalu ena oseba, ki je izgubila življenje.

Kriminalisti nadaljujejo ogled, zbiranje obvestil in ugotavljajo vse okoliščin. O nesreči je bil obveščen pristojni inšpektor za preiskovanje letalskih nesreč in preiskovalna sodnica, ki se je prav tako udeležila ogleda.

Kot so še sporočili s PU Novo mesto, bosta identiteta pokojnega in vzrok smrti znana po obdukciji. Kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Po informacijah portala Dolenjska News je letalo strmoglavilo na travniku, le nekaj 10 metrov stran od stanovanjskih hiš, kar je razvidno tudi iz prvih fotografij. Ob padcu so letalo zajeli ognjeni zublji.

Poveljnik šentjernejskega štaba civilne zaščite Boštjan Košir je za Radio Slovenija povedal, da so na kraj nesreče prvi prispeli gasilci prostovoljnega gasilskega društva Šentjernej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.