Nesreča reševalnega vozila: umrl 85-letnik

Črna kronika 19. Jul 202107:16 > 08:16
Reševalno vozilo
Fotografija je simbolična (Vir: Srdjan Živulovič/BOBO)

V občini Slovenj Gradec je reševalno vozilo čelno trčilo v avtomobil. V nesreči je umrl 85-letnik, ki je bil v reševalnem vozilu sopotnik na posteljnem delu.

Sinoči se je malo po 22. uri na regionalni cesti v občini Slovenj Gradec zgodila huda prometna nesreča. 24-letni voznik reševalnega vozila je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je izven  naselja Sele-Vrhe pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil nadzor nad vozilom, ki je začelo drseti na nasprotni vozni pas.

Takrat je nasproti pripeljal 26-letni voznik, reševalno vozilo in avtomobil pa sta čelno trčila. Po trčenju je reševalno vozilo odbilo v levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo  v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok.

V reševalnem vozilu je bil kot sopotnik na posteljnem delu 85-letnik, ki se je v prometni nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

V oskrbovanem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta se v nesreči lažje poškodovala. Lažje poškodovan je bil tudi voznik reševalnega vozila, medtem ko je bil voznik avtomobila huje poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje, sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje
ljudje.