Nesreča v gorah: pod snežnim plazom umrl 30-letnik

Črna kronika 29. Apr 202417:23 0 komentarjev
Reševanje Kranjska Gora
Foto: PU Kranj

Na območju Špikovega grabna v občini Kranjska Gora je smučarja odnesel snežni plaz. Kljub hitremu posredovanju reševalnih ekip je 30-letnik zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl.

Na območju Špikovega grabna v občini Kranjska Gora se je malo po 11. ure dopoldne zgodila nesreča, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Gornika sta tam smučala z vrha Male Ponce proti Špikovemu grabnu. Kjer smučanje ni bilo več mogoče, sta morala opraviti spust po vrvi preko skalnega skoka. Pri spustu preko skalnega skoka v Špikov graben je enega izmed gornikov zajel snežni plaz. Kot so za STA dodatno pojasnili na upravi za zaščito in reševanje, je plaz gornika odnesel 300 metrov nižje.

Reševanje Kranjska Gora
Foto: PU Kranj

44-letni gornik, ki še ni bil vpet, je ostal na mestu, kjer se je pripravljal za spust, drugega, 30-letnega, ki je bil že vpet v sidrišče in pripravljen za spust, pa je snežni plaz zajel in odnesel čez skalni skok skupaj s sidriščem. Po padcu je gornik obstal zakopan pod snegom plazovine.

Mesto, kjer je bil ponesrečenec zasut, je hitro locirala posadka letalske policijske enote. Na kraj so odložili gorskega reševalca in zdravnika ter prepeljali še dodatne gorske reševalce, ki so ponesrečenega locirali in odkopali izpod snega, ki je bil zelo težak.

30-letnik je zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl, so sporočili s policije.

44-letni gornik ni bil telesno poškodovan. Oba so s helikopterjem prepeljali v dolino.

Reševanje je potekalo v zahtevnih razmerah, saj je obstajala velika verjetnost vnovičnega plazu, so pojasnili na PU Kranj. Oba gornika sta bila primerno opremljena.

Reševanje Kranjska Gora
Foto: PU Kranj

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!